De zuiderstrandtent van Den Haag met lekker eten, muziek, dans en theater.


Bezoekadres:
Lees onze routebeschrijving via de rechterkolom...
Postadres:
Meidoornstraat 67
2563 GG Den HaagDeze en voorgaande zomers. >>
Bekijk hier filmpjes. >>


Meld je aan of af voor de Fuut Nieuwbrief. >>

Wilt u weten of vandaag de keuken open is, kijk even hier. >>


Tijdens de zomermaanden biedt K'dans, studio ' in beweging',  lessen STRANDBOOST en Pilates aan ZEE aan. Doe mee en ervaar het zelf!
>>

Summer Yoga
Klik op het plaatje voor de datums

De Fuut op Facebook De Fuut op Facebook

HET PROGRAMMA VAN HET SEIZOEN 2018

AUGUSTUS

Zondag 5 augustus, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst:
Bakkie Troost - Cellist Jan-Willem Troost + friends: Minimal music voor Strijkkwartet
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 15,= Aanvang voorstelling 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Bakkie Troost met minimal music voor strijkkwartet
De Bakkie Troost concerten zijn terug in de Fuut: Wat is er heerlijker dan de dag beginnen met klassieke muziek, koffie en taart? Deze ochtend nodigt cellist Jan Willem Troost zijn vrienden uit om strijkkwartetten te spelen van Philip Glass, Paul Medeiros en Michael Nyman: Sfeervolle en tijdloze muziek uit de 20e en 21e eeuw.
Paul Medeiros – viool
Panos Charalampidis – viool
Ian de Jong – altviool
Jan Willem Troost – cello

Zondag 5 augustus, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Pianist Kees Post
Roberto Galanto - zang, gitaar, Kees Post - piano, Michael G. Stratz - bas

Roberto Galanto
Roberto Galanto, is een veelzijdige professionele en getalenteerde crooner, songwriter en gitarist. Roberto komt uit Italie en is nu woonachtig in Nederland. Hij heeft diploma’s op het gebied van zowel klassieke muziek als jazz muziek.
We hebben te doen met een filosofisch ingestelde romanticus: het eigen werk van Roberto kenmerkt zich door enerzijds ernst en subtiele emotionaliteit, maar kent anderzijds ook humoristische trekjes. Zijn werk strekt zich uit van gitaar/folksongs tot romantische ballads en liedjes met een gypsy/jazz en acoustic pop inslag.
Kees Post
Pianist-arrangeur-componist Kees Post, afkomstig uit Groningen, heeft veel internationale ervaring als pianist-componist en arrangeur. Hij speelde o.a. met diverse formaties in het Bimhuis, North Sea- en Amerikaanse jazz festivals. 
Hij arrangeerde de laatste CD (The legend) van Leo Fuld, king of jiddisch music (internationaal). Ook werkte hij 2 jaar in Ghana als producer van reggea.
Michael G. Stratz
Studeerde contrabas en basgitaar in Amsterdam(jazz)
Speelt in binnen en buitenland met diverse formaties in uiteenlopende muziekstijlen.

Zondag 12 augustus, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Astrid van Helden - Soprano in Concerto ABSURDO
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 17,50 Aanvang voorstelling 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

La van Helden is een grote diva die echt álles kan op het podium, er schitterend uitziet, garant staat voor een spetterend maar vooral origineel optreden waarbij fenomenaal wordt gezongen!
De vrolijke enthousiaste Astrid is een kameleon in de beste zin van het woord.
Astrid brengt klassiek, jazz, pop en bekende musical songs en Nederlands met heel veel humor want lachen kun je bij de soms doldwaze no nonsense Astrid maar het volgende moment pink je een traan weg want ze zingt ontroerend mooi.
Astrid die met haar uitstraling en schitterende stem van 4 octaven het hele theaterpodium vult met Puccini, West Side Story, Barbra Streisand, Queen, Jesus Christ Superstar, Bach, Schubert, Zangeres zonder Naam, Hazes, Bette Midler, Sting en nog veel meer!
Bijgestaan door zangeres Anne Stokman en pianist Jakob Klaasse waarbij ook gebruik maakt zal worden van begeleidende music tracks. Astrid schuwt een dance nummer niet!
Zangeres Anne Stokman, klassiek zang conservatorium Amsterdam, lerares Erna Spoorenberg, daarnaast studeerde Anne koordirectie.
Jakob Klaasse, piano/accordeon is een theater grootheid die zijn sporen heeft verdiend in diverse producties zoals de musical Doe Maar, Jan Rot en vele anderen.
Astrid van Helden studeerde klassiek zang en lichte muziek aan het Utrechts Conservatorium, Leraar Jos Burcksen, daarnaast studeerde zij klassiek Indiase zang in Londen en Mysore, Zuid India en Hebreeuws, Arabische muziek en wereldmuziek.
Het programma is ochtendvullend met pianist Jakob Klaasse aan de vleugel.
Geluidstechniek en licht: André van den Bunt, wwwbuntstudio.nl


Zondag 12 augustus, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Jens Larsen - Orgeltrio Wijnen, Winter & Larsen
Bob Wijnen - orgel, Rene Winter - drums, Jens Larsen - gitaar

Ze zijn niet alleen jazzmusici, maar ook al honderd jaar vrienden. Onafhankelijk van elkaar spelen René Winter (drums), Bob Wijnen (Hammond orgel) en Jens Larsen (gitaar) in bekende jazzbands. Bob Wijnen speelt met alle grote namen binnen de jazzwereld en nam onlangs in New York een geweldige nieuwe cd op, te weten NYC Unforseen met o.a. Peter Bernstein. Jens Larsen (DK) speelt met zijn band Traeben in heel Europa en bracht onlangs ook een nieuwe plaat uit: TRÆBEN – Looking at the storm. En René Winter kennen we als de drummer van Tiny Little Bigband.

Vrijdag 17 augustus, 18.30u: Theaterrestaurant met 'St(r)and-up Comedy Show' met Tom Hartog, Nigel Willems en Jannick Hamberg
Voorstelling + diner: € 39,= Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Tim Hartog
Op jonge leeftijd wist Tim Hartog (16 december 1986, Rotterdam) al dat hij cabaretier wilde worden. Na eerst een carrière als paleontoloog te ambiëren en het een tijdje als gitarist geprobeerd te hebben gaf het vermogen te praten voor grote groepen de doorslag. Dat en het feit dat hij niet heel veel anders kon. Na vier jaar op de Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch studeert Tim af in 2010 met zijn afstudeervoorstelling. In datzelfde jaar doet hij nog mee met Cameretten en bereikt de halve finale. Vanaf 2012 is hij de vaste MC van de Stand-Up Club, een maandelijks terugkerende comedyavond in Theater Walhalla Kantine, in Rotterdam. Steevast uitverkocht. In datzelfde jaar won hij zowel de jury- als publieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaretfestival en de Publieksprijs bij het Utrechts Cabaret Festival.

“Tim heeft meteen de lachers op zijn hand en weet het publiek ook blijvend te boeien. Zijn verhaal is onderhoudend en amusant en heeft maatschappelijke relevantie.”
— Juryrapport Utrechts Cabaret Festival

Nigel Williams
Belgium’s ‘No punches held, no holds barred’ comedian. 
If you like your comedy a bit rough around the edges, you’ll love Nigel Williams. Nigel’s act is full of energy and healthy misanthropic rage, with improvisation and audience participation guaranteed. Nigel’s act has been described as “A long distance sprint of laughs with no final destination”. Nigel has performed in Holland, England, Scotland, Denmark, Sweden, Estonia, Finland and Germany and is best known for the political and social bent of his humor.

Jannick Hamberg

Sinds zijn eerste keer is hij druk bezig zich te ontwikkelen op het podium en dat is niet zonder resultaat, want een jaar later, in 2017, won Jannick zowel de jury- als publieksprijs van de ICFR Talent Award op het International Comedy Festival Rotterdam. Als de jongste van drie is Jannick een kind dat nooit echt opgroeit. Met zijn enthousiasme en energie sleurt hij je mee zijn wereld in. Een wereld vol onbegrip, verwondering en fascinatie voor de dingen van het dagelijks volwassen leven waarin hij zich als 23 jarig kind probeert stand te houden.

Zondag 19 augustus, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: COBA CABANA
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 17,50 Aanvang voorstelling 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Coba, het platinablonde alter ego van comedienne Jeannette Scheffer, zingt over groot en klein cafegeluk en over het leven in al z’n schoonheid en ellende.
Met haar vrijmoedige presentatie en warme melancholieke alt zingt Coba prachtige en scherpe teksten afgewisseld met ontspannen vrolijkheid en dubbelzinnig repertoire uit de rijke wereld van de Hollandse kleinkunst, het levenslied en de hitparade uit haar jongere jaren. Maar ook met eigen teksten als ‘De Graaier’, ‘Kleine Golfbal’ en ‘Haagse Knul’ maakt ze grote indruk.
Voor ‘Coba’s Cabana’ koos ze haar favorieten uit de zes liedjesprogramma’s waarmee ze de afgelopen jaren optrad.
Drie doorgewinterde en fantastische muzikanten om Coba heen maken dit muziekfeestje af. Al met al een heerlijke ervaring waarmee deze zingende kroegbazin haar publiek weet te verwennen en immer met een glimlach op de lippen huiswaarts laat gaan.
Met Jeannette Scheffer (zang), Rik Fennis (gitaar), Rob Sprinkhuizen (drums) en Evert Willemstijn (contrabas).


Zondag 19 augustus, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Pianiste Vera Marijt
Vera Marijt - piano, Richie Reichgelt - gitaar, Luciano Poli - contrabas

Vera's been all over the world with her music, from her training at
Berklee College of Music in Boston, the Royal Conservatory in the
Hague and McGill University in Montréal, to touring her debut
album 'Insight Out'in Germany, France and Mexico.
Vera currently composes music for and leads the Amsterdam based Vera Marijt Trio, performing original music and
arrangements. The Vera Marijt Trio is in the midst of planning their European Tour for the summer of 2018.


Donderdag 23 augustus
, 18.30u: Concertdiner met Louise Hensen: A Nina Simone Tribute
Concert + diner: € 37,50 Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074
 

Zangeres Louise Hensen deelt haar grote fascinatie voor de muziek van 'the high priestess of soul', Nina Simone. Samen met twee topmuzikanten laat ze de veelzijdigheid van haar grote jeugdliefde horen. Bekende stukken zoals "Don't let me be misunderstood", maar ook minder bekende pareltjes zoals “The other woman” komen aan bod, omlijst met anekdotes uit het bewogen leven van Nina. Want er valt genoeg te vertellen over deze diva, die het zichzelf en haar omgeving vaak niet makkelijk maakte. De meeste mensen weten dat ze met een geweer liep te zwaaien als het haar even niet zinde. Maar achter deze onberekenbaarheid ging ook eenzaamheid schuil en frustratie. Uiteindelijk telt alleen haar ongelooflijke talent en de enorme schat aan muziek die ze achterliet.
www.louisehensen.com.

Zang: Louise Hensen
Toetsen: Floris Lamers
Contrabas / Gitaar: Lennart van Dijk
Regie: Piet van der Pas
Foto: Peter Bezemer, Afterview.nl

Vrijdag 24 augustus, 18.30u: Concert/Dansdiner El Pub Flamenco aan Zee
Concert/dansavond + diner: € 35,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

El Pub Flamenco aan Zee
Dé plek om hedendaagse flamenco te beleven

Theater De Nieuwe Regentes vormt de thuisbasis voor vaste flamenco-avonden. Deze keer vindt het ter gelegenheid van Feest aan Zee een keer plaats aan het strand.  Flamenco-artiesten brengen daar de kunsten van deze Spaanse dans- en muziekstijl ten gehore. Met een open podium, waar iedereen kan laten zien wat er allemaal mogelijk is op flamencogebied.

Met medewerking van
Romina Toroz - dans
Erminia Fernández Córdoba - zang
Arturo Ramón - gitaar

Romina Toroz
Romina is ‘muy flamenca’. Ze danst in de pure flamencostijl, pittig en vol passie. Ze treedt met verschillende gezelschappen op in binnen- en buitenland. Jarenlang heeft Romina workshops en privélessen gevolgd in Sevilla, Madrid en Parijs. Haar belangrijkste leraren zijn Juana Amaya en maestro El Farruquito.

Vanaf september is om de week is op vrijdagavond weer Pub Flamenco in Theater De Nieuwe Regentes. Kijk hiervoor op de website: www.denieuweregentes.nl

Zondag 26 augustus, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Zangeres Carmen Gomes - Gomes Inc.

Woensdag 29 augustus, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met Theatergroep Plankgas in 'Dealing with the Dutch' (Engelstalig)
Voorstelling + diner: €41,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


DEALING WITH THE DUTCH (English spoken)
Foreigner? Living in Holland? What can you expect? 
A light-hearted look at those cheese-heads in all their weird glory. 
It has something for everyone; be you a native cloggie, ex-pat, love-pat or re-pat.


Donderdag 30 augustus, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met Theatergroep Plankgas in 'Smacht'
Voorstelling + driegangendiner: € 41,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


SMACHT! is een ode aan de liefde. In het theater en in het echte leven.
In deze lichtvoetige voorstelling vieren we de liefde in al haar schoonheid en grimmigheid. In een aaneenschakeling van herkenbare, absurde, mooie en hilarische fragmenten breken we een lans voor de liefde en misschien steken we ondertussen nog iets op…

Vrijdag 31 augustus, 18.30u: Theaterrestaurant met Theater Draad - Vertel je Verhaal, Theater Draad speelt het terug
Voorstelling + diner: € 39,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074
Theater Draad
© Bob Awick
Tijdens het diner raak je al aan de praat met je oude vrienden, collega's of je familie, nodig ze uit voor deze bijzondere avond. Eerst dineren en daarna een voorstelling over het leven! Muzikanten en acteurs kijken uit naar de verhalen die opborrelen gedurende de avond, want zo gaat dat bij Draad.

Theater Draad maakt terugspeeltheater, een vorm van improvisatietheater die gebruik maakt van de verhalen uit het publiek. Met zo min mogelijk middelen en met optimaal improvisatietalent zetten de acteurs en muzikanten de verbeelding aan het werk

Draad gaat de diepte in, verrast, ontroert en maakt je aan het lachen.
Theater Draad

SEPTEMBER

Zaterdag 1 september, 18.30: Concertdiner met Robert Jan Stips Solo
Van Freek tot aan Golden Earring, van Supersister tot aan NITS
Concert + Diner: € 39,= Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


RJSolo
In 'RJSolo' doorkruist Robert Jan Stips zijn unieke bijdrage aan 50 jaar Nederlandse popmuziek.   Terug aan de piano of vleugel speelt en vertelt hij met groot gemak en veel plezier uit heden en soms vér verleden : Golden Earring - NITS - Sweet d'Buster - Transister - Freek de Jonge – maar ook SuperSister, zijn legendarische start in de 70er jaren.  Stips vertelt ongedwongen de anecdotes en verhalen die hem daarbij te binnen schieten...                                     

De keuze is inmiddels groot ! ...elke avond doet hij weer een andere greep uit zijn werk, voorbij komen verrassende ontmoetingen met klassiek, onverwachte covers, productiewerk zoals Gruppo Sportivo of iets uit zijn meer recente docu- en filmmuziek.

wil je er zeker van zijn dat jouw favoriete nummer ook aan bod komt ? dat kan! voor RJSolo kan je je verzoeknummer(s)*) tot een etmaal tevoren opsturen, gewoon met een mailtje naar: info@stips.net    *) één simpele spelregel: RJ moet het ooit 'n keer (mee)gespeeld, (mee)geschreven of (mee)opgenomen hebben.

Door zijn humor en relativeringsvermogen gunt hij nostalgie geen hoofdrol. Wel zal zo nu en dan blijken welke tijden hij bij jou onverwacht doet herleven –
Een fijne avond waarin diezelfde tijd verrassend snel omvliegt...!
www.stips.net  
meer muziek op  https://robertjanstips.bandcamp.com

Zondag 2 september, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Benjamin Franklin Trio
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 12,50. Aanvang concert 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Benjamin Franklin Trio
Michiel Holtrop – altviool, Douw Fonda – cello, Martin Kaaij – gitaar

Benjamin Franklin (1704-1790) is de uitvinder van de schommelstoel en de bliksemafleider. Hij onderzocht veel verschillende onderwerpen, van natuurkunde tot politiek, en wist daar vaak iets zinnigs over te zeggen.
Het Benjamin Franklin Trio speelt repertoire van barok tot romantiek, veelal in eigen bewerkingen.

Wat het publiek over eerdere optredens zei:
Benjamin was misschien wel een slimme jongen, maar zo mooi muziek maken als deze lieden kon hij zeker niet!’
Ik heb genoten’ ‘Wat een snelle vingers en wat een diepgang’ ‘Ik heb zitten snotteren’

Michiel Holtrop, altviool, studeerde aan het Utrechts Conservatorium en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij won op het festival van Entrecasteaux de eerste prijs voor kamermuziek. Hij bespeelt een Amsterdamse altviool van Max Möller uit 1954. Hij is adviseur bij het Fonds Podiumkunsten en Cultuur Eindhoven. Maar de meeste tijd spendeert hij als artistiek leider en musicus aan de Stichting Appeltaartconcerten. www.appeltaartconcerten.nl
Martin Kaaij, gitaar. Nieuwe muziek ontdekken is het mooiste wat er is. Als conservatoriumstudent begon Martin Kaaij naar nieuw repertoire te zoeken en daarmee is hij nooit opgehouden. Inmiddels heeft hij van ruim zestig gitaarcomposities de première gegeven. Hierin meegerekend zijn de eerste Nederlandse uitvoeringen van het Gitaarconcert van Jean Francaix en het Concert voor twee gitaren van Ton de Leeuw, en de Maleisische première van Rodrigo’s Concierto de Aranjuez. Kaaij is getrouwd en heeft twee zonen. Op de tennisbaan is hij dankzij een zowel linkshandig als rechtshandig geslagen forehand een geduchte tegenstander. Hij heeft een hekel aan koken, maar kan razendsnel boodschappen doen en leest boeken dat het een aard heeft. Zijn favoriete schrijvers zijn Vladimir Nabokov, Willem Elsschot en Richard Stark.
Hij heeft zes cd’s opgenomen en twee boeken geschreven over klassieke muziek: Niet bij Bach alleen en Toonzetters.
Douw Fonda, cello, volgde zijn opleiding bij Steven Doane aan de Eastman School of Music en bij Timothy Eddy in New York. Hij won diverse concoursen en speelde als solist met orkesten in Boston en New York. Sinds 1994 woont Fonda in Nederland, waar hij zich specialiseerde in het bespelen van de barokcello bij Jaap ter Linden. Hij soleerde onder meer bij het barokorkest van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Momenteel speelt hij in verschillende barok- en kamermuziekensembles in en buiten Nederland en is hij als tweede plaatsvervangend aanvoerder verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest.


Zondag 2 september, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Let's be Gypsies
Roy de Rijke - sologitaar, Erik Koning - viool, Mike van Leeuwen - slaggitaar en Ton Voskuilen - contrabas

Let’s be Gypsies Een instant Hot Club-gevoel dat is wat Let’s be Gypsies weet te geven! Django Reinhardt, het Rosenberg Trio, ze spelen de parels uit de Gypsy Jazz. Ze nemen je mee op reis, de eeuwenoude familiegeschiedenissen in. De passie straalt ervan af wanneer deze vier heren het podium betreden. Laat je muziekhart in vuur en vlam zetten; let’s be gypsies!

Vrijdag 7 september, 20.30u: Mbungo Express - Live African Music
met o.a. Theo Jansen van de Strandbeesten


Zondag 9 september, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: North Sea String Quartet
Entree inclusief taart en koffie/thee: €17,50. Aanvang concert 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Het North Sea String Quartet (NSSQ) is een splinternieuw Rotterdams strijkkwartet, bestaande uit spelers die allemaal een rijke achtergrond hebben in zowel de klassieke als de geïmproviseerde muziek. Muzikaal gezien opereren ze dan ook op het grensvlak tussen deze twee werelden. Terwijl ze beschikken over alle middelen van het klassieke strijkkwartet, schakelen ze in een oogwenk om naar een complete band met ritmesectie en solist. Het repertoire is een mix van eigen en bestaand werk.
Hoewel er voor het kwartet gezamenlijke inspiratiebronnen zijn, zoals het Amerikaanse Turtle Island String Quartet, wordt de uiteindelijke sound bepaald door de diverse muzikale achtergrond van elk van de spelers. Verwacht daarom naast klassiek en jazz ook invloeden uit de rhythm-and-blues, gipsy swing, flamenco en Braziliaanse volksmuziek. 
Het kwartet bestaat uit: 
Karin van Kooten, viool
Pablo Rodriguez, viool
Yanna Pelser, altviool
Thomas van Geelen, cello 

Zondag 9 september, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor The Hague Jazz Project

Woensdag 12 september, 18.30u: Concertdiner met Diana van der Bent in 'Tout finit par des Chansons'
Concert + diner: € 39,50 Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


Tout finit par des chansons | Alles eindigt met een lied…., bijvoorbeeld van Brassens, Brel, Barbara, Moustaki, Gainsbourg of Ferré. De plek van handeling? Het naoorlogse Saint Germain des Prés; de plek in Parijs waar een diversiteit aan kunstenaars, filosofen, dichters en singer-songwriters avant la lettre elkaar vonden, vooruit hielpen én inspireerden, de plek waar het existentialisme van Jean Paul Sartre hoogtij vierde met Juliette Gréco als boegbeeld, maar vooral de plek waar jonge mensen met een gedeeld oorlogsverleden hun hoop deelden op een betere toekomst. Het resultaat: poëzie, muziek, schoonheid...

Tout finit par des chansons wordt gezongen en verteld door Diana van der Bent, met Paul den Bakker op gitaar en visuals van Ruben Maalman. Regie Piet van der Pas.
Voor meer info check www.dianamusic.nl

Donderdag 13 september, 18.30u: Concertdiner met Diana van der Bent in 'Tout finit par des Chansons'
Concert + diner: € 39,50 Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


Zaterdag 15 september, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: De Verjaardag van de Mossel door Gitta Fleuren en Piet van der Pas
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 15,=. Aanvang voorstelling 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Bekijk een Trailer van deze voorstelling

De Verjaardag van de Mossel is de derde voortelling waarin Piet van der Pas werkt met de prachtige dierenverhalen van Toon Tellegen. De eerste : Geachte jammerlijke verschijning , over briefwisselingen, met beeldend kunstenaar Peter de Jong, was een samenspel van taal en objecten. De tweede: Een taart voor iedereen, over taarten en verjaardagen,  was een solovoorstelling waarin Piet geassisteerd werd door een pluchen teddybeer.
En nu samen met actrice Gitta Fleuren: De verjaardag van de mossel. Waarin ook nu weer  een bonte stoet van grappige en ontroerende personages voorbijkomt. Dit keer in een wonderlijk feest van zee, zand en verlangen.

In 1997 werkten Gitta Fleuren en Piet van der Pas voor het eerst samen in de voorstelling Het is heus waar, een collage van Andersensprookjes . Een bijzondere samenwerking die smaakte naar een vervolg. Dat vervolg liet 20 jaar op zich wachten. Ze hadden allebei wat anders te doen.
Gitta speelde uiteenlopende rollen bij meerdere theatergezelschappen: o.m Toneelgroep de Appel, Toneelgroep Maastricht. Els inc. En Tryater. Daarnaast speelde ze in een aantal televisieseries waaronder Gooische vrouwen, Flikken Maastricht, Fashion Planet.
Piet regisseerde of speelde menig voorstelling, stond een aantal seizoenen op theaterfestival de Parade, leende zijn stem aan audioboeken, o.m. De Da Vinci Code van Dan Brown, speelt  de professorpiet in de club van Sinterklaas. En de laatste paar jaar heeft hij wat danspasjes mogen doen in de grote kerstvoorstellingen van de Dutch Dont Dance Division en het residentieorkest.
En nu, 20 jaar later, is het zo ver.
U bent van harte uitgenodigd op ons feest.
We vieren uiteraard de verjaardag van de mossel en daarnaast een reünie, vriendschap, taal, verwondering en het leven.
Dit is geen kindervoorstelling! Maar vanaf 8 jaar kan...


Zondag 16 september, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: De Verjaardag van de Mossel door Gitta Fleuren en Piet van der Pas
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 15,= Aanvang voorstelling 11.00u

Zondag 16 september, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Gitarist Dick Zuilhof
Dick Zuilhof - gitaar, Mick Pauwe - bas, Rob Sprinkhuizen - drums

Donderdag 20 september, 18.30u: Theaterrestaurant met 'Adieu Indie'
Voorstelling + 2 gangendiner: € 42,50 Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Stichting Het Portret Spreekt presenteert Adieu Indië
Nederlands-Indië 1860-1949
Van Max Havelaar tot Indonesia Merdeka
Een historisch spel in scènes en liedjes van historicus en toneelschrijver Philip Walkate
Actrices: Gepke Witteveen en Linda Möller
Acteurs: Casper van Bohemen, Robert Rosier
en Aron Tringali
Muziek: Eelco Menkveld
Regie: Gepke Witteveen
Productie: Gerda van der Vecht
Techniek: Rob Bertsch

Adieu Indië is een historisch spel in scènes en liedjes geïnspireerd door de politiek, cultuur en literatuur van Nederlands-Indië.
Het verhaal begint bij de kritiek van Multatuli op het Nederlandse koloniale beleid en eindigt met de soevereiniteitsoverdracht in 1949. Van de ethische politiek, de opkomst van het Indonesisch nationalisme en de spanningen in de koloniale samenleving tot de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog voor Nederland als koloniale macht: alles draait in Adieu Indië om het onvermijdelijke afscheid dat Nederland eens zou moeten nemen van ‘Ons Indië’.
De literatuur uit Nederlands-Indië speelt ook een belangrijke rol. Sommige scènes zijn geïnspireerd door de verhalen van schrijvers als Raden Adjeng Kartini, Multatuli, Louis Couperus, Madelon
Szekely-Lulofs en Hella Haasse.
Duur voorstelling: ca. 65 minuten

www.hetportretspreekt.nl

Vrijdag 21 september, 18.30u: Concertdiner met 'Veronique Sodano featuring de Band'
Concert + diner: € 40,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Zoals inmiddels traditie is spelen Veronique en de Jongens ook dit jaar weer in De Fuut: de gezelligste strandtent van Den Haag!

Veronique Sodano featuring de Band is een band die je gezien en gehoord moet hebben! Energiek, meeslepend en overweldigend. Groots en intiem tegelijk.
Met een onaflatende hartstocht zuigt Veronique je mee in liedjes die je niet meer loslaten.
Haar stem verleidt, maakt vrolijk, ontroert en geeft energie, heel veel energie.

Omringd door 5 top muzikanten maakt Veronique Sodano muziek die origineel en bijzonder is.
Een nieuw genre wat nergens mee te vergelijken valt, een smeltkroes van stijlen: jazz, pop, samba en met teksten in het Nederlands.

Zaterdag 22 september, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Assepoes - Balletvoorstelling
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 15,=. Aanvang voorstelling 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Assepoes
Assepoes is een dynamische en verrassende balletvoorstelling, waarbij het beroemde ballet van Assepoester omgetoverd is tot een voorstelling op huiskamerformaat. De voorstelling is toegankelijk voor jong en oud! Energieke, humoristische en meeslepende scènes wisselen elkaar in een rap tempo af.

Doordat de productie kan worden uitgevoerd op een veel kleiner oppervlakte dan traditionele balletten, is het mogelijk deze voorstelling in een grotere woonkamer, tuin of bijvoorbeeld bedrijfskantine te dansen! Naast privé-voorstellingen zal Assepoes ook regelmatig te zien zijn in kleine theaters en theatercafés, zoals hier in de Fuut op 22 en 23 september.

www.pop-updance.nl

Zondag 23 september, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Assepoes - Balletvoorstelling
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 15,=. Aanvang voorstelling 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Zondag 23 september, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Saxofonist Iman Spaargaren - Voice of Monk
Pepijn van der Sande – zang, Iman Spaargaren – saxofoon en (bas)klarinet, Guillermo Celano – gitaar, Stijn de Wit – contrabas
Jurjen Bakker – drums


In de geest van de beroemde jazzpianist en componist Thelonious Monk speelt Voice of Monk met Pepijn van der Sande op vocalen lekker swingende muziek die af en toe prettig als strandzand langs je benen schuurt. Voice of Monk creëert een pakkende mix van Monk's eigen unieke muzikale universum, moderne muziekstijlen, zang en spoken word.
De vijf getalenteerde muzikanten van Voice of Monk spelen in De Fuut nieuw gearrangeerd repertoire en eigentijdse composities van hun nieuwe CD. Je kunt je klaar maken voor brandende solo's, zonovergoten grooves, verwaaide liedteksten en smeltende ballads.

Woensdag 26 september, 18.30u: Theaterrestaurant met 'My father held a gun'
Voorstelling + diner: € 38,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info @defuut.nl of 070-3549074

MY FATHER HELD A GUN WINNAAR AMSTERDAM FRINGE GOLD AWARD
‘My Father Held A Gun is een actueel en belangrijk verhaal over de oorlog en het effect daarvan op de mens’, schrijft de jury van veertien professionals uit binnen- en buitenland. ‘De voorstelling heeft een simpele, pure vorm en twee zeer sterke vertellers. Opvallend is de slimme manier waarop het verhaal zich ontvouwt, waarbij de vertellers en de personages inhoudelijk met elkaar verbonden zijn.’
https://www.theaterkrant.nl/nieuws/my-father-held-a-gun-winnaar-amsterdam-fringe-gold-award/

… ”a great show, a hopeful plea for peace” (Het Parool, sept 2017)

…”een geweldige voorstelling en een hoopvol pleidooi voor vrede” (NL, TheaterKrant ****)

…”When they start telling a story, the audience is listening so quietly that you could hear a pin drop” (NL, TheaterKrant ****)

My Father Held A Gun is een totaal-ervaring van verhalen, dialogen, gecomponeerde en geïmproviseerde muziek met filmische elementen.

Deze voorstelling gaat over oorlog en vrede. Over vaders en grootvaders die vochten voor hun idealen. Naïviteit en vooroordelen. Dilemma’s, zaken van leven en dood en heldendaden.

Twee beste vrienden, een Iraniër en een Israëliër, delen in persoonlijke verhalen hun ervaringen van het leven in het Midden-Oosten en hun leven in Amsterdam als immigranten.

De voorstelling My Father Held A Gun brengt belangrijke verhalen die in het huidige, complexe tijdsgewricht spelen over het voetlicht en voorziet hen van commentaar. Deze thema’s blijven vaak op afstand doordat mensen er alleen iets over zien op TV, maar een mens van vlees en bloed en hun verhalen komen ze niet tegen. De gepassioneerde verhalen en dialogen van de gerenommeerde, in Amsterdam woonachtige verhalenvertellers Sahand Sahebdivani (Storyteller van het jaar 2014) en Raphael Rodan zijn verhalen van ‘echte mensen’ die in Amsterdam wonen.

Muziek is in deze voorstelling een zeer belangrijk element dat een gevoel van diepte en eenheid brengt en ruimte geeft aan de verhalen die de vertellers tot leven brengen. De verhalen en de muziek maakt deze voorstelling tot een levend avontuur. De deels gecomponeerde en deels geïmproviseerde muziek voor deze voorstelling heeft ook veel filmische elementen.

Sahand Sahebdivani & Raphael Rodan – verhalenvertellers
Guillermo Celano (www.GuillermoCelano.com) & Iman Spaargaren (www.ImanSpaargaren.nl) – muziek en composities

Donderdag 27 september, 18.30u: Theaterrestaurant met 'My father held a gun'
Voorstelling + diner: € 38,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info @defuut.nl of 070-3549074

Zaterdag 29 september, 21.00u: SING-A-LONG KERST-BINGO FEEST met o.a. Danya Plugge en Leo van der Vegt. Reserveren wel aanbevolen!

De drie Koningen en de Kerstengel ontvangen u graag weer in hun Kerststal waar we de gehele avond zingend de bingoballen laten rollen.
Leukste kerstoutfit wordt beloond!
Heeft u leuke decoratie, neem dan contact op via info@defuut.nl of 070-3549074.

Zondag 30 september, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Orquesta típica Del Mosa
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 15,=. Aanvang concert 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Orquesta típica Del Mosa is een haags tango-orkest en bestaat al sinds 1996. Wat gestart is als een kennismakingscursus bij Het Koorenhuis, en zich daarvan losgemaakt heeft in 2006, is nu uitgegroeid tot een hecht (amateur) orkest met 15 spelers. De muzikale leiding is vanaf 2006 in handen van Gerard van Duinen.
We treden een paar keer per jaar op. We geven jaarlijks een concert in de Regentenkamer (Den Haag) maar spelen ook dansmuziek tijdens salons in het Syndicaat (Den Haag), Academia (Amsterdam) of Salon Rosa (Utrecht), in december 2011 stonden we in theater de Regentes (Den Haag). In het voorjaar van 2012 en 2016 hebben we samen met de Utrechtse dansschool Anna Rosa meegedaan aan een tangoweek in Val Sinestra, Zwitserland.

Zang: Lia de Ruiter/ Nancy Koppert. Bandoneon: Bernie Komduur. Accordeon: Patrica van den Dungen, Marianne Zwagerman. Piano: Anton Hoexum. Contrabas: Joke ten Haaf. Viool: Marchien Prins, Elly Bal, Joyce Kuyters, Marileen Loopik, Marieke Woltering, Leonneke Woudenberg. Altviool: Hens Haeck, Sita van der Meulen. Cello: Annelies van Gent, Hilde Huitink.
ORKESTLEIDER/ ARRANGEUR:
Gerard van Duinen.

Zondag 30 september, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Zangeres Louise Hensen
Louise Hensen - zang, Bert Lochs - trompet, Floris Lamers - toetsen, Lennart van Dijk - contrabas, Tom Nieuwenhuijse - drums

OKTOBER

Maandag 1 oktober, 18.30u: Theaterrestaurant met Rinus Sprong in 'JOPIE, het leven is geen revue'
Voorstelling + diner: € 37,50. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info @defuut.nl of 070-3549074

Jopie
Het Leven Is Geen Revue

Muziektheater over de Nederlandse operettezanger Johannes Heesters.
Rinus Sprong kruipt in de rol van een man met de allure van de eeuwige charmeur, altijd in rokkostuum en lakschoenen, 'Ein Leben im Frack'.
Een theaterstuk van HannaH de Leeuwe over een theater-fenomeen.

Het leven van zanger en acteur Johannes Heesters besloeg de hele twintigste eeuw. Grootse triomfen in het theater, in films en in televisieshows. In Duitsland werd hij op handen gedragen. Ze noemden hem liefkozend 'Jopie', maar in zijn vaderland was hij niet meer welkom…

Regie: David Geysen (O.V.)
Muzikaal advies en coaching: Francis van Broekhuizen
Licht en techniek: Vincent Andriessen
Concept, Idee: Thom Stuart, Rinus Sprong, HannaH de Leeuwe
www.ddddd.nu

Dinsdag 2 oktober, 18.30u: Theaterrestaurant met Rinus Sprong in 'JOPIE, het leven is geen revue'
Voorstelling + diner: € 37,50. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info @defuut.nl of 070-3549074

Woensdag 3 oktober, 18.30u: Theaterrestaurant met Rinus Sprong in 'JOPIE, het leven is geen revue'
Voorstelling + diner: € 37,50. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info @defuut.nl of 070-3549074

Donderdag 4 oktober, 18.30u: Theaterrestaurant met Rinus Sprong in 'JOPIE, het leven is geen revue'
Voorstelling + diner: € 37,50. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info @defuut.nl of 070-3549074

Vrijdag 5 oktober, 18.30u: Theaterrestaurant met 'Daar blijf je voor thuis' door cabaretgroep Schoon aan de Haak

Voorstelling + Diner: € 39,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Schoon aan de Haak – Daar blijf je voor thuis!
De vier dames van Schoon aan de Haak, Jose Pouwels, Nicky ten Bosch, Esther Ephraïm en Belinda Vos hebben een aantal jaren geleden eindelijk een man aan de haak geslagen: Sigurd van Lommel. Met z'n vijven brengen ze een hilarische, energieke en ontwapenende muzikale voorstelling; een afwisselende en kleurrijke mix uit hun eigen-zinnig repertoire van de afgelopen 15 jaar, met onderwerpen uit het leven, of gewoon uit de lucht gegrepen. Niets menselijks is hen vreemd. En misschien herken je jezelf, of anders minimaal je vrouw, je zoon of die verre nicht. Schoon aan de Haak neemt je mee, brengt je in vervoering, haalt je open en slaat je ootmoedig 3 x in de rondte en weer terug in een avond ongegeneerd genieten. Een lust voor oog en oor, hart en bloedvaten.
Schoon aan de haak

Zaterdag 6 oktober, 20.30u: NEIL YOUNG TRIBUTE

Bert Fonderie - drums, zang, Henri de Vries - zang, gitaar, piano, Danya Plugge - bas, zang, Gijsbert Diteweg - gitaar, lapsteel, viool


Zondag 7 oktober, 17.00u: Jazz in De Fuut
H3 en De Hilster sluiten het jazzseizoen af


Harumi Oka - piano, Henri de Vries - saxofoon, Henriet van Rossum - contrabas, Rene de Hilster - drums


Als je maandelijks op de hoogte wilt worden gehouden van onze aktiviteiten, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.
Als je al aangemeld bent, maar je e-mail adres is gewijzigd, meld je dan af met het oude en opnieuw aan met het nieuwe adres.

home


Overzicht van alle faciliteiten en info op een rijtje. Kijk hier voor de mogelijkheden. >>

Het programma overzicht met alle evenementen van dit seizoen. >>

Laat je verrassen in de Fuut door onze regelmatig wisselende menukaart. >>

Wil je een feestje geven? Kijk hier voor meer info. >>

Lees de uitgebreide routebeschrijving. >>

 


Klik op het plaatje voor informatie

site ontwerp: www.mooi-rood.com realisatie: Moonbeam Media