De zuiderstrandtent van Den Haag met lekker eten, muziek, dans en theater.


Bezoekadres:
Lees onze routebeschrijving via de rechterkolom...
Postadres:
Meidoornstraat 67
2563 GG Den HaagDeze en voorgaande zomers. >>
Bekijk hier filmpjes. >>


Meld je aan of af voor de Fuut Nieuwbrief. >>

Wilt u weten of vandaag de keuken open is, kijk even hier. >>


Tijdens de zomermaanden biedt K'dans, studio ' in beweging',  lessen STRANDBOOST en Pilates aan ZEE aan. Doe mee en ervaar het zelf!
>>

Summer Yoga
Klik op het plaatje voor de datums

De Fuut op Facebook De Fuut op Facebook

HET PROGRAMMA VAN HET SEIZOEN 2018

SEPTEMBER


Donderdag 20 september, 18.30u: Theaterrestaurant met 'Adieu Indie'
Voorstelling + 2 gangendiner: € 42,50 Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Stichting Het Portret Spreekt presenteert Adieu Indië
Nederlands-Indië 1860-1949
Van Max Havelaar tot Indonesia Merdeka
Een historisch spel in scènes en liedjes van historicus en toneelschrijver Philip Walkate
Actrices: Gepke Witteveen en Linda Möller
Acteurs: Casper van Bohemen, Robert Rosier
en Aron Tringali
Muziek: Eelco Menkveld
Regie: Gepke Witteveen
Productie: Gerda van der Vecht
Techniek: Rob Bertsch

Adieu Indië is een historisch spel in scènes en liedjes geïnspireerd door de politiek, cultuur en literatuur van Nederlands-Indië.
Het verhaal begint bij de kritiek van Multatuli op het Nederlandse koloniale beleid en eindigt met de soevereiniteitsoverdracht in 1949. Van de ethische politiek, de opkomst van het Indonesisch nationalisme en de spanningen in de koloniale samenleving tot de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog voor Nederland als koloniale macht: alles draait in Adieu Indië om het onvermijdelijke afscheid dat Nederland eens zou moeten nemen van ‘Ons Indië’.
De literatuur uit Nederlands-Indië speelt ook een belangrijke rol. Sommige scènes zijn geïnspireerd door de verhalen van schrijvers als Raden Adjeng Kartini, Multatuli, Louis Couperus, Madelon
Szekely-Lulofs en Hella Haasse.
Duur voorstelling: ca. 65 minuten

www.hetportretspreekt.nl

Vrijdag 21 september, 18.30u: Concertdiner met 'Veronique Sodano featuring de Band'
Concert + diner: € 40,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Zoals inmiddels traditie is spelen Veronique en de Jongens ook dit jaar weer in De Fuut: de gezelligste strandtent van Den Haag!

Veronique Sodano featuring de Band is een band die je gezien en gehoord moet hebben! Energiek, meeslepend en overweldigend. Groots en intiem tegelijk.
Met een onaflatende hartstocht zuigt Veronique je mee in liedjes die je niet meer loslaten.
Haar stem verleidt, maakt vrolijk, ontroert en geeft energie, heel veel energie.

Omringd door 5 top muzikanten maakt Veronique Sodano muziek die origineel en bijzonder is.
Een nieuw genre wat nergens mee te vergelijken valt, een smeltkroes van stijlen: jazz, pop, samba en met teksten in het Nederlands.

Zaterdag 22 september 18.30u t/m Zondag 23 september zonsondergang om 20.30u: 24-uurs horizonobservatie door Bruno van den Elshout

Bestel hier tickets

Reis je met ons mee?
Aan het einde van de zomer, wanneer dag en nacht even lang zijn, organiseren kunstenaars Bruno van den Elshout en Hanneke van der Werf een nieuwe gelegenheid om in goed gezelschap een etmaal lang naar de horizon te kijken.
24 uur om te beleven wat er voor jou aan de horizon te beleven valt. Om stil te staan bij waar je op dit moment op je levensreis bent geraakt. Om te genieten van het buitenzijn: van de donkerte van de nacht, de cycli van eb en vloed. Van het dag te zien worden. De schoonheid mee te maken van hoe de weersomstandigheden hoe zich aandienen. Whatever the weather te kiezen om de rust en ruimte in jezelf op te zoeken. Om aan je weerstanden en ongemakken voorbij te reizen, om jezelf en je eigen horizon opnieuw te ontmoeten. En om daarvoor zelf je eigen liefdevolle bedding te bieden, als je wilt met hulp van onze begeleiding in de voorbereiding.
We beginnen de observatie met een gedeelde maaltijd rond het vuur dat we aan de duinrand maken. Sanitaire voorzieningen mogen we - ook 's nachts - gebruiken bij Strandtent De Fuut. Je neemt zelf een stoel mee, eten, drinken en kleding. We beleven de 24 uur aan de vloedlijn in stilte. Als je behoefte hebt aan gezelschap, kun je dat tijdens de 24 uur steeds opzoeken aan het vuur.
Zelf meemaken
Overweeg je deelname? Laat dan graag via info@photologix.nl weten waarom jij deze horizonobservatie graag wilt meemaken, voor je je ticket bestelt.
Na aanmelding ontvang je per e-mail een paklijst, zodat je ruim van tevoren weet welke spullen je nodig zult hebben. Tussen je aanmelding en de observatie zelf, bieden we je de mogelijkheid om je aan de hand van een aantal vragen voor te bereiden, en ook voor jezelf een reisvraag te formuleren om je ervaring aan de horizon mede richting te geven.
Om een rustige aanreis te verzekeren en aandachtige afstemming tussen de deelnemers mogelijk te maken, is inschrijving mogelijk tot en met maandag 17 september om 9 uur.
De huidige editie van de 24-uurs horizonobservatie is de negende. Over eerdere horizonobservaties en de oorsprong van het idee kun je onder andere lezen op http://www.newhorizonsahead.nl/horizonobservatie. Ook verscheen afgelopen zomer een (3-)paginabreed artikel in de Volkskrant, geschreven door deelnemer/journalist Maarten van Gestel.

Zaterdag 22 september, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Assepoes - Balletvoorstelling
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 15,=. Aanvang voorstelling 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Assepoes
Assepoes is een dynamische en verrassende balletvoorstelling, waarbij het beroemde ballet van Assepoester omgetoverd is tot een voorstelling op huiskamerformaat. De voorstelling is toegankelijk voor jong en oud! Energieke, humoristische en meeslepende scènes wisselen elkaar in een rap tempo af.

Doordat de productie kan worden uitgevoerd op een veel kleiner oppervlakte dan traditionele balletten, is het mogelijk deze voorstelling in een grotere woonkamer, tuin of bijvoorbeeld bedrijfskantine te dansen! Naast privé-voorstellingen zal Assepoes ook regelmatig te zien zijn in kleine theaters en theatercafés, zoals hier in de Fuut op 22 en 23 september.

www.pop-updance.nl

Zondag 23 september, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Assepoes - Balletvoorstelling
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 15,=. Aanvang voorstelling 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Zondag 23 september, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Saxofonist Iman Spaargaren - Voice of Monk
Pepijn van der Sande – zang, Iman Spaargaren – saxofoon en (bas)klarinet, Guillermo Celano – gitaar, Stijn de Wit – contrabas
Jurjen Bakker – drums


In de geest van de beroemde jazzpianist en componist Thelonious Monk speelt Voice of Monk met Pepijn van der Sande op vocalen lekker swingende muziek die af en toe prettig als strandzand langs je benen schuurt. Voice of Monk creëert een pakkende mix van Monk's eigen unieke muzikale universum, moderne muziekstijlen, zang en spoken word.
De vijf getalenteerde muzikanten van Voice of Monk spelen in De Fuut nieuw gearrangeerd repertoire en eigentijdse composities van hun nieuwe CD. Je kunt je klaar maken voor brandende solo's, zonovergoten grooves, verwaaide liedteksten en smeltende ballads.

Woensdag 26 september, 18.30u: Theaterrestaurant met 'My father held a gun'
Voorstelling + diner: € 38,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info @defuut.nl of 070-3549074

MY FATHER HELD A GUN WINNAAR AMSTERDAM FRINGE GOLD AWARD
‘My Father Held A Gun is een actueel en belangrijk verhaal over de oorlog en het effect daarvan op de mens’, schrijft de jury van veertien professionals uit binnen- en buitenland. ‘De voorstelling heeft een simpele, pure vorm en twee zeer sterke vertellers. Opvallend is de slimme manier waarop het verhaal zich ontvouwt, waarbij de vertellers en de personages inhoudelijk met elkaar verbonden zijn.’
https://www.theaterkrant.nl/nieuws/my-father-held-a-gun-winnaar-amsterdam-fringe-gold-award/

… ”a great show, a hopeful plea for peace” (Het Parool, sept 2017)

…”een geweldige voorstelling en een hoopvol pleidooi voor vrede” (NL, TheaterKrant ****)

…”When they start telling a story, the audience is listening so quietly that you could hear a pin drop” (NL, TheaterKrant ****)

My Father Held A Gun is een totaal-ervaring van verhalen, dialogen, gecomponeerde en geïmproviseerde muziek met filmische elementen.

Deze voorstelling gaat over oorlog en vrede. Over vaders en grootvaders die vochten voor hun idealen. Naïviteit en vooroordelen. Dilemma’s, zaken van leven en dood en heldendaden.

Twee beste vrienden, een Iraniër en een Israëliër, delen in persoonlijke verhalen hun ervaringen van het leven in het Midden-Oosten en hun leven in Amsterdam als immigranten.

De voorstelling My Father Held A Gun brengt belangrijke verhalen die in het huidige, complexe tijdsgewricht spelen over het voetlicht en voorziet hen van commentaar. Deze thema’s blijven vaak op afstand doordat mensen er alleen iets over zien op TV, maar een mens van vlees en bloed en hun verhalen komen ze niet tegen. De gepassioneerde verhalen en dialogen van de gerenommeerde, in Amsterdam woonachtige verhalenvertellers Sahand Sahebdivani (Storyteller van het jaar 2014) en Raphael Rodan zijn verhalen van ‘echte mensen’ die in Amsterdam wonen.

Muziek is in deze voorstelling een zeer belangrijk element dat een gevoel van diepte en eenheid brengt en ruimte geeft aan de verhalen die de vertellers tot leven brengen. De verhalen en de muziek maakt deze voorstelling tot een levend avontuur. De deels gecomponeerde en deels geïmproviseerde muziek voor deze voorstelling heeft ook veel filmische elementen.

Sahand Sahebdivani & Raphael Rodan – verhalenvertellers
Guillermo Celano (www.GuillermoCelano.com) & Iman Spaargaren (www.ImanSpaargaren.nl) – muziek en composities

UITVERKOCHT
Zaterdag 29 september, 21.00u: SING-A-LONG KERST-BINGO FEEST met o.a. Danya Plugge en Leo van der Vegt.

De drie Koningen en de Kerstengel ontvangen u graag weer in hun Kerststal waar we de gehele avond zingend de bingoballen laten rollen.
Leukste kerstoutfit wordt beloond!
Heeft u leuke decoratie, neem dan contact op via info@defuut.nl of 070-3549074.

Zondag 30 september, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Orquesta típica Del Mosa
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 15,=. Aanvang concert 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Orquesta típica Del Mosa is een haags tango-orkest en bestaat al sinds 1996. Wat gestart is als een kennismakingscursus bij Het Koorenhuis, en zich daarvan losgemaakt heeft in 2006, is nu uitgegroeid tot een hecht (amateur) orkest met 15 spelers. De muzikale leiding is vanaf 2006 in handen van Gerard van Duinen.
We treden een paar keer per jaar op. We geven jaarlijks een concert in de Regentenkamer (Den Haag) maar spelen ook dansmuziek tijdens salons in het Syndicaat (Den Haag), Academia (Amsterdam) of Salon Rosa (Utrecht), in december 2011 stonden we in theater de Regentes (Den Haag). In het voorjaar van 2012 en 2016 hebben we samen met de Utrechtse dansschool Anna Rosa meegedaan aan een tangoweek in Val Sinestra, Zwitserland.

Zang: Lia de Ruiter/ Nancy Koppert. Bandoneon: Bernie Komduur. Accordeon: Patrica van den Dungen, Marianne Zwagerman. Piano: Anton Hoexum. Contrabas: Joke ten Haaf. Viool: Marchien Prins, Elly Bal, Joyce Kuyters, Marileen Loopik, Marieke Woltering, Leonneke Woudenberg. Altviool: Hens Haeck, Sita van der Meulen. Cello: Annelies van Gent, Hilde Huitink.
ORKESTLEIDER/ ARRANGEUR:
Gerard van Duinen.

Zondag 30 september, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Zangeres Louise Hensen
Louise Hensen - zang, Bert Lochs - trompet, Floris Lamers - toetsen, Lennart van Dijk - contrabas, Thijs Bastiaanse - drums

OKTOBER

Dinsdag 2 oktober, 18.30u: Theaterrestaurant met Rinus Sprong in 'JOPIE, het leven is geen revue'
Voorstelling + diner: € 37,50. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info @defuut.nl of 070-3549074

Jopie
Het Leven Is Geen Revue

Muziektheater over de Nederlandse operettezanger Johannes Heesters.
Rinus Sprong kruipt in de rol van een man met de allure van de eeuwige charmeur, altijd in rokkostuum en lakschoenen, 'Ein Leben im Frack'.
Een theaterstuk van HannaH de Leeuwe over een theater-fenomeen.

Het leven van zanger en acteur Johannes Heesters besloeg de hele twintigste eeuw. Grootse triomfen in het theater, in films en in televisieshows. In Duitsland werd hij op handen gedragen. Ze noemden hem liefkozend 'Jopie', maar in zijn vaderland was hij niet meer welkom…

Regie: David Geysen (O.V.)
Muzikaal advies en coaching: Francis van Broekhuizen
Licht en techniek: Vincent Andriessen
Concept, Idee: Thom Stuart, Rinus Sprong, HannaH de Leeuwe
www.ddddd.nu

Woensdag 3 oktober, 18.30u: Theaterrestaurant met Rinus Sprong in 'JOPIE, het leven is geen revue'
Voorstelling + diner: € 37,50. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info @defuut.nl of 070-3549074

Donderdag 4 oktober, 18.30u: Theaterrestaurant met Rinus Sprong in 'JOPIE, het leven is geen revue'
Voorstelling + diner: € 37,50. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info @defuut.nl of 070-3549074

Vrijdag 5 oktober, 18.30u: Theaterrestaurant met 'Daar blijf je voor thuis' door cabaretgroep Schoon aan de Haak

Voorstelling + Diner: € 39,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Schoon aan de Haak – Daar blijf je voor thuis!
De vier dames van Schoon aan de Haak, Jose Pouwels, Nicky ten Bosch, Esther Ephraïm en Belinda Vos hebben een aantal jaren geleden eindelijk een man aan de haak geslagen: Sigurd van Lommel. Met z'n vijven brengen ze een hilarische, energieke en ontwapenende muzikale voorstelling; een afwisselende en kleurrijke mix uit hun eigen-zinnig repertoire van de afgelopen 15 jaar, met onderwerpen uit het leven, of gewoon uit de lucht gegrepen. Niets menselijks is hen vreemd. En misschien herken je jezelf, of anders minimaal je vrouw, je zoon of die verre nicht. Schoon aan de Haak neemt je mee, brengt je in vervoering, haalt je open en slaat je ootmoedig 3 x in de rondte en weer terug in een avond ongegeneerd genieten. Een lust voor oog en oor, hart en bloedvaten.
Schoon aan de haak

Zaterdag 6 oktober, 20.30u: NEIL YOUNG TRIBUTE

Bert Fonderie - drums, zang, Henri de Vries - zang, gitaar, piano, Danya Plugge - bas, zang, Gijsbert Diteweg - gitaar, lapsteel, viool


Zondag 7 oktober, 17.00u: Jazz in De Fuut
H3 en De Hilster sluiten het jazzseizoen af


Harumi Oka - piano, Henri de Vries - saxofoon, Henriet van Rossum - contrabas, Rene de Hilster - drums


Als je maandelijks op de hoogte wilt worden gehouden van onze aktiviteiten, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.
Als je al aangemeld bent, maar je e-mail adres is gewijzigd, meld je dan af met het oude en opnieuw aan met het nieuwe adres.

home


Overzicht van alle faciliteiten en info op een rijtje. Kijk hier voor de mogelijkheden. >>

Het programma overzicht met alle evenementen van dit seizoen. >>

Laat je verrassen in de Fuut door onze regelmatig wisselende menukaart. >>

Wil je een feestje geven? Kijk hier voor meer info. >>

Lees de uitgebreide routebeschrijving. >>

 


Klik op het plaatje voor informatie

site ontwerp: www.mooi-rood.com realisatie: Moonbeam Media