De zuiderstrandtent van Den Haag met lekker eten, muziek, dans en theater.


Bezoekadres:
Lees onze routebeschrijving via de rechterkolom...
Postadres:
Meidoornstraat 67
2563 GG Den HaagDeze en voorgaande zomers. >>
Bekijk hier filmpjes. >>


Meld je aan of af voor de Fuut Nieuwbrief. >>

Wilt u weten of vandaag de keuken open is, kijk even hier. >>

Wat voor weer zou het zijn in Den Haag? >>


Tijdens de zomermaanden biedt K'dans, studio ' in beweging',  lessen STRANDBOOST en Pilates aan ZEE aan. Doe mee en ervaar het zelf!
>>


De Fuut op Facebook De Fuut op Facebook


=

HET PROGRAMMA VAN HET SEIZOEN 2019


MEI


Maandag 20 mei, 18.30u: Water naar de Zee Dragen
Premiere van de documentaire gemaakt door Ruud Bijvank & Bruno van den Elshout
Reserveren via http://waternaardezeedragen-premiere.eventbrite.com

Met een glas kraanwater in de hand liep kunstenaar Bruno van den Elshout in een week tijd van het Kröller-Müller Museum in Otterlo naar het Zuiderstrand in Den Haag. Het idee voor deze wandeling viel hem toe na een ontmoeting met Richard Long, die hij in januari 2019 in Londen interviewde voor het tijdschrift See All This.

Het kunstwerk-in-wandelvorm 'Water naar de Zee Dragen' is door videomaker Ruud Bijvank in beeld gebracht. Zijn verslag geeft een treffend inkijkje in de wandelervaring. Naast vele fragmenten van de wandeling, laat Bijvank ook directe betrokkenen aan het woord: de kunstenaar zelf, zijn vrouw en kinderen, gastheren en -vrouwen onderweg, en mensen die in stilte een dag meewandelden. Aan de hand van de wandeling geeft de documentaire bovendien een mooi beeld van de diverse landschappen die de wandeling doorkruist.
In Strandtent de Fuut kun je op 20 mei getuige zijn van de eerste vertoning van 'Water naar de Zee Dragen', op groot scherm. Vanaf 18u30 staan bij ontvangst soep en brood voor je klaar. De vertoning zelf begint om 20u00 en duurt ca. 5 kwartier. Na afloop kun je kennismaken en napraten met diverse betrokkenen en mede-geïnteresseerden.

De documentaire 'Water naar de Zee Dragen' is ingezonden voor IDFA 2019, dat van 20 november tot 1 december plaatsvindt in Amsterdam. De vertoning is daardoor pas na 1 december online te bekijken.

UITVERKOCHT
Woensdag 22 mei, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met 'Solo's@theSea 2019' door De Dutch Don't Dance Division
Voorstelling + driegangendiner: € 42,50 Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer alleen via info@defuut.nl
www.ddddd.nu

UITVERKOCHT
Donderdag 23 mei, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met 'Solo's@theSea 2019' door De Dutch Don't Dance Division
Voorstelling + driegangendiner: € 42,50 Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer alleen via info@defuut.nl
www.ddddd.nu

UITVERKOCHT
Vrijdag 24 mei, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met 'Solo's@theSea 2019' door De Dutch Don't Dance Division
Voorstelling + driegangendiner: € 42,50 Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer alleen via info@defuut.nl
www.ddddd.nu

Zondag 26 mei, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Festival Classique - Klassiek in het Ketelhuis
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 20,= Aanvang voorstelling 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


De violisten Laura Lunansky en Hed Yaron spelen

Jean Marie LeClair – 6e Sonate voor 2 violen
Josef Suk – Melodie voor 2 violen
Bela Bartok – Selectie uit: 44 Duo’s
Luciano Berio – Selectie uit: Duetti per due Violini
György Kurtág – Selectie uit: Signs, games and messages voor viool solo

Het thema van het concert is ‘Spel’. Dit zowel in de ontwikkeling van het vioolspel van kind naar volwassene. Als het spel plezier bij het maken van muziek. De moderne werken hebben allemaal een folkloristische inslag. De folklore benadrukt namelijk beide thema’s: Veel jonge violisten beginnen hun vioollessen met het instuderen van volksliedjes. Deze volkse melodieën blijven een hele carrière actueel, want vele componisten zijn door alle eeuwen heen geïnspireerd geraakt door volksmelodieën.

Hed Yaron Meyerson trad in 2016  toe tot het Rotterdams Philharmonisch Orkest als 1e assistent-concertmeester. Na zijn vioolstudie in Jeruzalem bij Hagai Shaham en Ludmila Feldman studeerde hij verder in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, waar hij verder werd gecoached door Ana Chumachenco, Nora Chastain, Yair Kless, Igor Ozim, Reinhard Goebel en Ryo Terakado in Brussel. Hij is enthousiast over muziek maken in vele vormen. Hij was lid van de European Chamber Music Academy, van de Orchestra Academy of the Berlin Philharmonic Orchestra, evenals van het Barokorkest van de Europese Unie en het “Experience” programma van het Orkest van het Tijdperk van de Verlichting. Onlangs was hij te gast bij het Antwerp Symfonie Orkest en het Orkest van de 18e eeuw en nam hij deel aan concerten van de Rotterdam Chamber Music Society. In de Internationale Bachwedstrijd in Leipzig (2018) ontving hij de 3e prijs en was de enige prijswinnaar die het programma op barokviool speelde.

Laura Lunansky studeert viool aan het Koninklijk Conservatorium in de master bij Peter Brunt en gastdocenten Stephan Picard en Philippe Graffin. Ze viel in de prijzen tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours, soleerde o.a. met het JeugdOrkest Nederland, was concertmeester van het Nationaal Jeugd Orkest, heeft voor de Nederlandse ambassade concerttournees gegeven in Mexico, Canada, Slovenië en Kroatië, was lid van het Gustav Mahler Jugendorchester en speelt regelmatig bij orkesten zoals het Mahler Chamber Orchestra en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Laura experimenteert graag met improvisatie, artistieke conceptontwikkeling en theater, zoals met haar vaste pianokwintet de Formule, winnaar van de Grote Kamermuziek Prijs 2018 en deelnemer van de European Chamber Music Academy. Laura is presentatrice en jurylid bij het Prinses Christina Concours. 

Zondag 26 mei, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Zangeres Deborah Carter

Deborah Carter - vocals Mark Zandveld - bass Gunnar Graafmans - vibes Jeen Rabs - guitar Jurjen Bakker - drums

UITVERKOCHT
Woensdag 29 mei, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met 'Solo's@theSea 2019' door De Dutch Don't Dance Division
Voorstelling + driegangendiner: € 42,50 Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer alleen via info@defuut.nl
www.ddddd.nu

UITVERKOCHT
Donderdag 30 mei, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met 'Solo's@theSea 2019' door De Dutch Don't Dance Division
Voorstelling + driegangendiner: € 42,50 Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer alleen via info@defuut.nl
www.ddddd.nu

UITVERKOCHT
Vrijdag 31 mei, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met 'Solo's@theSea 2019' door De Dutch Don't Dance Division
Voorstelling + driegangendiner: € 42,50 Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer alleen via info@defuut.nl
www.ddddd.nu


JUNI

Zaterdag 1 juni, inloop 18.30u: Concertdiner met LENNY KUHR Concert + diner: € 46,50. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Het lied gaat door’.

In dit concert sta ik stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor.

De mens en de zanger vergaan maar zoals de geest van de mens eeuwig is, is het lied dat ook. Het is namelijk de ziel van de mens en zonder ziel is er geen leven dus ook geen muziek.

Het besef dat alle dingen komen en gaan binnen het tijdloze gegeven dat wij zijn, stemt tot weemoed en tot vreugde en tot alle muziek die in dit programma te horen zal zijn. Met Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar laten wij de snaren en stemmen klinken, omdat ze klinken willen om de snaar in jou te vinden.

‘De duizenden dingen vergaan
Maar het lied zal alle harten doordringen
Ja altijd en eeuwig dus laten we zingen
Iets mooiers is er niet.’ 

Je bent welkom.

Lees een Artikel in het AD over Lenny

Zondag 2 juni, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Tango Orkest Amsterdam
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 16,= Aanvang voorstelling 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Tango van ontwapenend beton
De tranen van Maxima waren al verdampt toen zij in 2010 het eerste concert van Tango Orkest Amsterdam bijwoonde. De tango voelt zich thuis in kleurrijke havensteden waar de wind van diversiteit, weemoed en passie waait. Tango Orkest Amsterdam zeilde er langs Theater Munganga, Academia de Tango, Muziekgebouw aan ’t IJ, het Geelvinck museum, het Concertgebouw, waar vele dansparen zich lieten meevoeren op hun muziek. En nu in De Fuut met een prachtig luisterconcert!
Het Tango Orkest Amsterdam is een Orquesta Típica wat betekent dat ze in de oorspronkelijke bezetting van strijkers, piano, bas en bandoneons spelen. Hun zangeres en zanger zingen doorleefd de oude liederen over liefdespijn, die echter op elke brug van van de stad, starend over de gracht, nog steeds actueel is.
Het is mede dankzij  de subtiele arrangementen van hun dirigent, Gerard van Duinen, dat ook de niet dansende luisteraar aan zijn trekken komt. Hij heeft als een ware tango-ambassadeur vele muzikanten in heel Nederland besmet met het tango virus, door zijn workshops, lessen en arrangementen. Zo ook Tango Orkest Amsterdam, en het wil niet genezen.
Dit seizoen richt het orkest zich op diverse stijlen van hedendaagse orkesten en componisten als Astillero, Fernandez Fierro, Peralta, Piazzolla en Pugliese.
Het orkest staat onder leiding van Gerard van Duinen.
www.tangoorkestamsterdam.nl

Zondag 2 juni, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Zangeres Judith Nijland - Libor Smoldas
Judith Nijland - zang, Libor Šmoldas - gitaar, Pieter Althuis - contrabas, Willem Smid - drums

Jazz-zangeres Judith Nijland en de Tsjechische gitarist Libor Šmoldas kwamen elkaar tegen op tournee in Australië. Daar ontdekten ze een gezamenlijke voorliefde voor de muziek van Amerikaanse jazzgitaarlegende Wes Montgomery. En een nieuw project zag het levenslicht: Songs of Wes. Originele, door Wes geschreven nummers, met arrangementen van Libor en teksten van Judith. Met dit project traden ze inmiddels in Engeland, Australië en Tsjechië op.

Deze zondag is Libor weer even in Nederland. Hij brengt dan samen met Judith en haar band een muzikaal eerbetoon aan het leven van Wes Montgomery in De Fuut. Mis ze niet!

UITVERKOCHT
Woensdag 5 juni, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met 'Solo's@theSea 2019' door De Dutch Don't Dance Division
Voorstelling + driegangendiner: € 42,50 Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer alleen via info@defuut.nl
www.ddddd.nu

UITVERKOCHT
Donderdag 6 juni, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met 'Solo's@theSea 2019' door De Dutch Don't Dance Division
Voorstelling + driegangendiner: € 42,50 Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer alleen via info@defuut.nl
www.ddddd.nu

UITVERKOCHT
Vrijdag 7 juni, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met 'Solo's@theSea 2019' door De Dutch Don't Dance Division
Voorstelling + driegangendiner: € 42,50 Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer alleen via info@defuut.nl
www.ddddd.nu


Zaterdag 8 juni, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Assepoes - Balletvoorstelling
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 16,=. Aanvang voorstelling 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Assepoes
Assepoes is een dynamische en verrassende balletvoorstelling, waarbij het beroemde ballet van Assepoester omgetoverd is tot een voorstelling op huiskamerformaat. De voorstelling is toegankelijk voor jong en oud! Energieke, humoristische en meeslepende scènes wisselen elkaar in een rap tempo af.

Doordat de productie kan worden uitgevoerd op een veel kleiner oppervlakte dan traditionele balletten, is het mogelijk deze voorstelling in een grotere woonkamer, tuin of bijvoorbeeld bedrijfskantine te dansen! Naast privé-voorstellingen zal Assepoes ook regelmatig te zien zijn in kleine theaters en theatercafés, zoals hier in de Fuut op 22 en 23 september.

www.pop-updance.nl


Zondag 9 juni, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Robert-Jan Stips Klassiek
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 18,50. Aanvang concert 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

De documentaire- en filmmuziek van Robert Jan Stips bewerkt voor een bezetting van viool en piano, met Marieke Brokamp op viool en hijzelf op piano.

Bekijk een promofilm op Youtube: https://youtu.be/_EoT4j7zPF0

Zondag 9 juni, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Toetsenist Stormvogel

Woensdag 12 juni, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met Theatergroep Plankgas in 'Ans en Wilma gestrand'
Voorstelling + diner: €43,= Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


ANS EN WILMA GESTRAND
Ans en Wilma zijn dringend aan vakantie toe. Ze plannen een trip. Met een cruiseschip mee. Naar zonnige oorden. Even ontspannen. Dachten ze. Onderweg gaat er iets mis. Door Ans. Zegt Wilma. Door Wilma. Zegt Ans. Ze stranden op een onbewoond eiland. Denken ze. Maar het mooie en idyllische eiland blijkt al snel niet zo mooi en idyllisch te zijn. 

ANS EN WILMA, GESTRAND is een luchtige voorstelling over overleven, vriendschap en het overleven van een vriendschap.
Spel: Anna Nicolai, Pieternel Bollmann

Donderdag 13 juni, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met Theatergroep Plankgas in 'DOEK!'
Voorstelling + diner: €43,=.. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


DOEK! met 1 vrouw en 1 man
“Jij denkt toch niet dat ik ooit nog eetbare slipjes draag, hè?”
“Denk jij dat er een mooier leven is dan dit?"
Wat is echt? Dat is de vraag, zowel op het toneel, in de schilderkunst als in de liefde. DOEK! van Maria Goos is hilarisch, wrang, scherp en ad rem. Komedie en tragiek wisselen elkaar in hoog tempo af, waarbij de acteurs in de huid van diverse personages kruipen, van heden naar verleden schakelen en van euforie naar bezinning. 
Spel: Casper van Bohemen & Linda Møller 


Zaterdag 15 juni, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Assepoes - Balletvoorstelling
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 16,=. Aanvang voorstelling 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Assepoes
Assepoes is een dynamische en verrassende balletvoorstelling, waarbij het beroemde ballet van Assepoester omgetoverd is tot een voorstelling op huiskamerformaat. De voorstelling is toegankelijk voor jong en oud! Energieke, humoristische en meeslepende scènes wisselen elkaar in een rap tempo af.

Doordat de productie kan worden uitgevoerd op een veel kleiner oppervlakte dan traditionele balletten, is het mogelijk deze voorstelling in een grotere woonkamer, tuin of bijvoorbeeld bedrijfskantine te dansen! Naast privé-voorstellingen zal Assepoes ook regelmatig te zien zijn in kleine theaters en theatercafés, zoals hier in de Fuut op 22 en 23 september.
www.pop-updance.nl


Zondag 16 juni, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: “It’s all about his songs” - Harry van Lier zingt eigen(zinnig) liedrepertoire
Entree inclusief taart en en koffie/thee: € 16,=. Aanvang concert 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


“It’s all about his songs”
Harry van Lier is in zekere zin een laatbloeier, maar ook weer niet.
Want in de jaren tachtig van de vorige eeuw reeds maakte hij furore en toerde intensief met met o.a. de band “AA & the Doctors” en broer Hans van Lier.
Zijn grote liefde ligt echter in het componeren van eigen werk.
Pas na zijn vijftigste is de coming out als componist met de debuutplaat “DiGaHoLe”. De muziek laat zich moeilijk in een hokje plaatsen maar wordt in de pers al vergeleken met Johnny Cash en Lou Reed.
Twee jaar later presenteert hij de cd “Bones Boy”.
Met de onlangs verschenen “La Vache” gaat Van Lier terug naar zijn roots. Samen Winfred Buma (gitaar) en Marloes Nieuwenhuis (backing vocals) wordt de plaat live opgenomen in de studio van Pim van de werken in Utrecht. De muziek laat zich het best omschrijven als “roots/impro”.
“En ook hierop vaart Van Lier volledig zijn eigen muzikale koers die zowel in de traditie is verankerd als tijdloos ronddobbert”
Peter van der Heide, DvhN, 30-11-18Zondag 16 juni, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor bassist Harry van Lier - De 4 Uiltjes
Winfred Buma - gitaar, Henri de Vries - saxofoon, Harry van Lier - bas, Rene de Hilster - drums

Woensdag 19 juni, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met Theatergroep Plankgas in 'DOEK!'
Voorstelling + diner: €43,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074

Donderdag 20 juni, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met Theatergroep Plankgas in 'Heb ik weer!'
Voorstelling + diner: €43,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074

HEB IK WEER! “Een Kuur van een Uur”:
De muzikale theatervoorstelling HEB IK WEER! zit vol hilarische en ontroerende liedjes en herkenbare sketches over wat er allemaal tegen kan zitten in het leven. En laten we eerlijk zijn…knappen we niet stiekem een beetje op van andermans leed? Deze Kuur van een Uur zorgt ervoor dat u met een goed gevoel naar huis gaat!
Dat u denkt…”Ach, zo slecht heb ik het nog niet. Het kan altijd nog erger!”
Spel, zang, tekst en muziek: Albertine de Kanter, Magali de Frémery, Nicky ten Bosch.


Zondag 23 juni, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst:The Sodano Singers - Koor onder leiding van Veronique Sodano
Entree inclusief taart en en koffie/thee: € 8,=. Aanvang concert 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074Zondag 23 juni, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Tromboniste Akki Haak
Ariadne "Akki" Haak - trombone, Erik van der Weijden - altsax, Mystery Guest - gitaar, Gerco Aerts - bas, Dirkjan de Koning - drums


Woensdag 26 juni, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met Theatergroep Plankgas in 'Heb ik weer!'
Voorstelling + diner: €43,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


Donderdag 27 juni, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met Theatergroep Plankgas in 'Ans en Wilma gestrand'
Voorstelling + diner: €43,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


Vrijdag 28 juni, 18.30u: Concert/Dansdiner El Pub Flamenco aan Zee
Concert/dansavond + diner: € 38,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

El Pub Flamenco aan Zee
Dé plek om hedendaagse flamenco te beleven

Theater De Nieuwe Regentes vormt de thuisbasis voor vaste flamenco-avonden. Deze keer vindt het ter gelegenheid van Feest aan Zee een keer plaats aan het strand.  Flamenco-artiesten brengen daar de kunsten van deze Spaanse dans- en muziekstijl ten gehore. Met een open podium, waar iedereen kan laten zien wat er allemaal mogelijk is op flamencogebied.

Zaterdag 29 juni: Dag in de Branding
De fuut particpeert in het programma van Dag in de Branding. Zij www.dagindebranding.nl voor ons aandeel in het programma en de rest van het programma.

Zondag 30 juni, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Trompettist Victor Borkent - Vic's
Emilia Vancini - vocals, Victor Borkent - trompet, Halbe Tjepkema - altsax, Jeroen Brokkelkamp- tenorsax, Paul van Egmond - trombone, Vera Marijt - piano, Anja Nielsen - contrabas, Bert Kamsteeg - drums

Victor Borkent heeft de laatste 20 jaar vele arrangementen geschreven voor deze 8 koppige bezetting. Variërend van bluesy ballads tot uptempo swing met veel ruimte voor improvisaties. De volle sound van de goed verzorgde arrangementen, strakke ritmesectie en als troef de fantastische vocaliste staat garant voor een swingende middag met veel speelplezier en muzikale lol.

JULI

Donderdag 4 juli, 18.30u: Concertdiner met 'My Life: The Story of Billy Joel' door Maurits Fondse
Voorstelling + diner: € 41,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

My Life: The Story of Billy Joel
Maurits Fondse bezingt het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joel. Aan de hand van zijn beroemde songs (en onbekendere parels) vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen, geboren in The Bronx, opgegroeid op Long Island ('Downeaster Alexa'), die een enorme haat-liefde verhouding had met de muziekindustrie ('The Entertainer'). Daarnaast belicht Fondse zijn bijzondere, haast filosofische teksten ('Summer Highland Falls'), zijn liefde voor New York ('Say Goodbye to Hollywood' - 'New York State of Mind') , zijn optredens in Rusland tijdens de Koude Oorlog
('Leningrad'), zijn vaderschap ('Lullabye, Goodnight my Angel') en uiteraard de relaties met de vele vrouwen in zijn leven ('She's Always a Woman'). Met 150 miljoen verkochte platen en 33 top 40 hits is Billy Joel (nu 68 jaar) één van 's werelds succesvolste artiesten aller tijden.

Maurits Fondse is een veelzijdig pianist, zanger en songwriter. Hij werkt als vaste pianist (en backing vocalist) voor FREEK DE JONGE en staat ook in 2017 met hem en de voorstelling KOFFERS in de theaters. In 2018 is er een reprise van DANSEN MET DE VIJAND, waar Maurits de muziek voor schreef en de pianist is in de voorstelling (4 Musical Award Nominaties). Daarnaast speelt hij met BRITTA MARIA en OLEG FATEEV in de voorstelling CHANSONS VAN SCHOONHEID EN TROOST.

Vrijdag 5 juli, 18.30u: Theaterrestaurant met Theater Draad - Vertel je Verhaal, Theater Draad speelt het terug
Voorstelling + diner: €42,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Tijdens het diner raak je al aan de praat met je oude vrienden, collega's of je familie, nodig ze uit voor deze bijzondere avond. Eerst dineren en daarna een voorstelling over het leven! Muzikanten en acteurs kijken uit naar de verhalen die opborrelen gedurende de avond, want zo gaat dat bij Draad.

Theater Draad maakt terugspeeltheater, een vorm van improvisatietheater die gebruik maakt van de verhalen uit het publiek. Met zo min mogelijk middelen en met optimaal improvisatietalent zetten de acteurs en muzikanten de verbeelding aan het werk

Draad gaat de diepte in, verrast, ontroert en maakt je aan het lachen.
Theater Draad


Zondag 7 juli, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Gitarist Ed Verhoef
Ed Verhoeff - gitaren, Alessandro Fongaro - bas, Sun-Mi Hong - drums

Donderdag 11 juli, 18.30u: Concertdiner met Diana van der Bent in 'Tout finit par des Chansons'
Concert + diner: € 41,= Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


TOUT FINIT PAR DES CHANSONS
Wees welkom in naoorlogs Saint Germain des Prés; de plek in Parijs waar een diversiteit aan kunstenaars, filosofen, dichters en singer-songwriters avant la lettre elkaar vonden, vooruit hielpen én inspireerden. De plek waar het existentialisme van Jean Paul Sartre hoogtij vierde met Juliette Gréco als boegbeeld. De plek waar jonge mensen met een gemeenschappelijk oorlogsverleden hun hoop deelden op een betere toekomst. Het resultaat: poëzie, muziek en schoonheid…

Met dezelfde eenvoud en intimiteit waarmee indertijd de grote chanteurs en chanteuses in wording optraden in kelders en cafés, brengt Diana van der Bent haar favoriete chansons van onder meer Barbara, Brel, Brassens, Moustaki, Ferré en Gainsbourg ten gehore. Paul den Bakker begeleidt haar op gitaar. Met anekdotes over deze bijzondere artiesten en de mensen die hen een duwtje in de rug gaven op hun pad naar wereldfaam, krijgt u niet alleen een chanson-voorstelling maar een heel tijdperk cadeau. De projectiebeelden van Ruben Maalman maken de beleving compleet en laten u heimwee krijgen naar naoorlogs Saint Germain des Prés. Zelfs al u er toentertijd niet bij was…

***FINALISTEN VAN HET CONCOURS DE LA CHANSON ALLIANCE FRANÇAISE 2019***

‘Tout finit par des chansons’ bestaat uit: 
Diana van der Bent (zang en vertelling) Paul den Bakker (gitaar), Ruben Maalman (projectiebeelden), Piet van der Pas (regie).

Meer info: dianamusic.nl
Trailer van Tout finit par des chansons op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=_5YtYeGV9R8&t=20s

Vrijdag 12 juli, 18.30u: Concertdiner met Diana van der Bent in 'Tout finit par des Chansons'
Concert + diner: € 41,= Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074Zondag 14 juli, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Gerard van Duinen - Dit is zo mooi!
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 16,= Aanvang concert 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Fietstassen, huiselijk geweld, failliet gaan of oud zijn: Gerard van Duinen zingt de beste Nederlandse luisterliedjes, en die gaan niet alleen maar over de liefde. Het zijn liedjes die kunnen ontroeren, die pijnlijk zijn, of juist vermakelijk. Verrassend en intens. Er bestaan meer geweldige Nederlandse liedjes dan je denkt. Maarten van Roozendaal, Shaffy, Theo Nijland en Cornelis Vreeswijk schreven ze, maar ook Spinvis of Thé Lau. 

Gerard van Duinen slaat met dit programma een nieuwe weg in als zanger en pianist. Als bandoneonspeler speelde hij de afgelopen twintig jaar Argentijnse tango, en de expressieve passie van de tango hoor je terug in zijn zang. Met on-Nederlandse intensiteit werpt hij nieuw licht op bekende en onbekende luisterliedjes, eigenwijs en met een krachtige ritmiek. 
www.gerardvanduinen.nl

Zondag 14 juli, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Gitarist Florian Hierdeis

Woensdag 17 juli, De Mannen van Vermeer - live muziek

Donderdag 18 juli, 18.30u: Theaterrestaurant met 'St(r)and-up Comedy Show' - info volgt
Voorstelling + diner: € 40,50. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Zondag 21 juli, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Bassist Noah Nicoll

Zondag 28 juli, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Trio After the Sun
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 10,=. Aanvang concert 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


After the Sun is klein en dichtbij. After the Sun speelt kleine liedjes. Melancholisch, maar niet droevig. Introvert, maar niet verlegen. Drie stemmen en begeleiding, meer is er niet nodig. Niet te veel, maar ook niet te weinig.
Floris, Pim en Martijn hebben elkaar niet ontmoet; ze kenden elkaar altijd al. Via musicals, covers, bigbands, koren, funk en jazz is er nu eindelijk After the Sun.

Floris Zang / Toetsen / Melodica
Pim Zang / Bas / Cajon / Looper
Martijn Zang / Gitaar

Zondag 28 juli, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Gitarist Tiago Lageira - Coolhaven Quintet

CoolHaven Quintet is a contemporary jazz ensemble based in the Netherlands. Founders Armand van Wijck (chromatic harmonica) and Floris van Elderen (drums) are inspired by Nordic jazz, film scores and impressionism. The result is a dark but also romantic style with an emphasis on heartfelt improvisations. In 2017 the quintet was nominated for and playing in the finals of several Dutch jazz contests like the Erasmus Jazz Prijs and they played at the North Sea Jazz Festival 2018!


AUGUSTUS

Zondag 4 augustus, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Slagwerker Rene de Hilster - Blanco/De Hilster Special Quintet
Eduardo Blanco - trompet, Dimitri Shapko - tenorsax, Dirk Balthaus - piano, Henriet van Rossum - contrabas, Rene de Hilster - drums

Vrijdag 9 augustus, 18.30u: Concertdiner met 'Veronique Sodano featuring de Band'
Concert + diner: € 41,50. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Zaterdag 10 augustus, 18.30u: Concertdiner met 'Veronique Sodano featuring de Band'
Concert + diner: € 41,50. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Zondag 11 augustus, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Bas Maassen
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 12,50 Aanvang concert 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Singer-songwriter Bas Maassen zingt, speelt en spreekt poetisch en theatraal Nederlandstalige songs.

Zondag 11 augustus, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Pianiste Harumi Oka

Vrijdag 16 augustus, 18.30u: Theaterresatuarant met 'Mijn zwervend hart' een muzikale wereldreis door Nadja Filtzer en Leo Bouwmeester
Voorstelling + diner: € 42,50. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

In ‘Mijn Zwervend Hart’ neemt Nadja het publiek mee op de wereldreis die haar Joodse voorouders maakten van Oekraïne, via Parijs, Le Havre en New York naar Mexico – op de vlucht voor de progroms van Stalin. Nergens geaccepteerd trokken ze steeds weer verder, op zoek naar een plek om te (over)leven.
Eigen composities en teksten worden afgewisseld met Jiddische Klezmer, Amerikaanse Jazz, en Russische & Latijns Amerikaanse volksmuziek. Projectie van schilderijen van haar vader, kunstenaar Luis Filcer, foto’s van haar opa, fotograaf Dirk de Herder en filmbeelden van haar zus Irina maken het verhaal compleet.

Nadja brengt haar kleurrijke familiegeschiedenis tot leven in gespeelde en gezongen scenes. Ze kruipt in de huid van haar opa, gaat te rade bij haar oma, ervaart hoe het was om op de vlucht te zijn, steeds weer weggestuurd te worden en hoe moeilijk het is om ergens te aarden.
Het volgen van haar familiegeschiedenis brengt haar naar het heden, waarin vluchtelingen nog steeds weggestuurd worden.
Zo is ‘Mijn Zwervend Hart’ niet alleen een autobiografische ontdekkingsreis, maar ook een universele geschiedenis, die zich steeds herhaalt.
 
Met zelfrelativering en humor laat Nadja zien hoe ze zich weet te bevrijden van familiepatronen en trauma's en hoe ze droomt over een betere wereld, waarin mensen nooit meer hoeven te vluchten.

Nadja Filtzer: Tekst, composities, zang en spel
Leo Bouwmeester: Composities en piano
Rob van de Meeberg: Regie

Zaterdag 17 augustus, inloop vanaf 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: "De Man die denkt dat ie Neil Young is"
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 15,=. Aanvang concert 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Als dertiger liep hij door de Franse Alpen en luisterde op zijn Walkman naar Down by the River, Sugar Mountain, en Like a Hurricane. Hij dacht: dat lijkt me zo te gek, deze muziek op een podium te maken. Als tiener had hij op zijn kamertje de gitaarakkoorden van Sugar Mountain en Harvest al uitgezocht en in 2006, inmiddels veertiger, speelde hij het voor het eerst openbaar 'on the beach' in De Fuut, de vermaarde strandtent in Den Haag.

Mensen kwamen binnen, sloten hun ogen en het was alsof hij er zelf was: Neil Young.

Is dat de man waarvan we denken dat ie Neil Young is? Maar die woont toch in Amerika?

In deze kleine bezetting van de Neil Young Tribute verkennen Henri de Vries en Gijsbert Diteweg het liefdesrepertoire van Neil Young. Zijn mooiste liedjes, over oprechte liefde: Pardon my Heart, zou Neil dan zeggen.
 
Henri de Vries - zang, gitaar, piano, mondharmonica
Gijsbert Diteweg - gitaar, dobro, viool, mandoline, zang
www.neilyoungtribute.nl

Zondag 18 augustus, inloop vanaf 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: "De Man die denkt dat ie Neil Young is"
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 15,=. Aanvang concert 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Zondag 18 augustus, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Zanger Roberto Galanto
Beluister Roberto via Youtube: https://youtu.be/Q4A78CO2Z4M

Woensdag 21 augustus, 18.30u: Theaterrestaurant met Piet van der Pas & Peter De Jong met 'Ik zat er al, ik was al ingestapt'
Voorstelling + 2 gangendiner: €35,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


Verhalen van Belcampo verteld door acteur Piet van der Pas en vormgegeven dor beeldend kunstenaar Peter Dejong

In de verhalen van Belcampo, pseudoniem vanHerman Pieter Schönfeld Wichers (1920-1990) wordt het gewone ongewoon en het ongewone gewoon.   Zijn rijke oeuvre is in de Nerderlandse literatuurgeschiedenis volstrekt uniek. Hij volgde niemand na en heeft zelf geen navolgers. In de loop der jaren hebben de fantasierijke en absurdistische verhalen van Belcampo theater-, radio-, film- en televisiemakers geinspireerd. 

De voorstelling ‘Ik zat er al. Ik was al ingestapt.’ Is een uitbundig en ontregelend samenspel van toneel en beeldende kunst. Acteur Piet van der Pas en beeldend kunstenaar Peter Dejong spelen samen 5 absurdistische verhalen van Belcampo. In juni vorig jaar ging deze voorstelling in premiere in Strandpaviljoen De Fuut. Een geestdriftig publiek onthaalde hen drie avonden op rij op een langdurig en luidruchtig applaus. ‘Grillige bokkensprongen van een levendige geest’ noemde Menno ter Braak het werk van Belcampo. Zo voeren Van der Pas en Dejong het ook op. Ze lokken het publiek bizarre werelden in die toch ook weer samenvallen met de ‘normale werkelijkheid’. Dat begint al met de man die in de trein stapt en daar opeens zichzelf ziet zitten. Hij was al ingestapt. De vijf verhalen zijn naadloos aaneengeregen. Een arts moet een reuzin, verbeeld als een machtig heuvellandschap waarin het makkelijk verdwalen is, verlossen van een kind groter dan hijzelf. In een ander verhaal hakt een man perongeluk zijn eigen vinger af. Eet die in arren moede op. Waar is hij aan begonnen. Een ander roept het beeld van een ideale zelfverzonnen wereld op waarin hij uiteindelijk diep eenzaam wordt. Het decor verandert voortdurend en evolueert met de verhalen mee. Als men het hoofd van een onthoofde koning tegen wil en dank als staatshoofd laat fungeren, roept het plotseling associaties op met de waanzin van Frankensteins laboratorium. 

Recentie: Ellen Fernhout / Haagse Kunstkring


Peter Dejong: peter-dejong@dds.nl
Piet van der Pas: pietvdpas@hotmail.com
Techniek: Ad Schuring / Foto: Doris van Iperen: wwwdorisvaniperen.nl
Trailer: 
Ruben Maalman & Tabitha Barth 
Trailer: https://vimeo.com/rubenmaalman/ikzateral

Donderdag 22 augustus, 18.30u: Theaterrestaurant met Piet van der Pas & Peter De Jong met 'Ik zat er al, ik was al ingestapt'
Voorstelling + 2 gangendiner: €35,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074

Vrijdag 23 augustus, 18.30u: Theaterrestaurant met Piet van der Pas & Peter De Jong met 'Ik zat er al, ik was al ingestapt'
Voorstelling + 2 gangendiner: €35,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074

Zaterdag 24 augustus, inloop vanaf 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: 'Hard, hoog en hemels'
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 16,=. Aanvang concert 11.00u Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Liza Vingerling - sopraan, Diana van der Bent - alt-mezzo, Ella Vingerling - piano

Zondag 25 augustus, inloop vanaf 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: 'Eb en Vloed'
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 16,=. Aanvang concert 11.00u Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Diana van der Bent - zang, Piet van der Pas - verhalen en gedichten, Paul den Bakker - gitaar

Zondag 25 augustus, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Saxofonist Jeroen Manders

Jeroen Manders - saxofoon, Elvis Sergo - Hammond orgel, Guy Nichols - gitaar, Robert Pronk - contrabas, Joran Vroom - drums

Vrijdag 30 augustus, 20.30u: Mbungo Express - Live African Music
met o.a. Theo Jansen van de StrandbeestenSEPTEMBER

Zondag 1 september, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Drummer Bert Kleijn - Decoderzz
Martien Stienstra - tenorsax, George Sopacua - gitaar,Chiel Wolrich - toetsen, Rob Wattimury - basgitaar, Bert Kleijn - drums


Woensdag 4 september, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met Theatergroep Plankgas in 'Ans en Wilma gestrand'
Voorstelling + diner: €43,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


Donderdag 5 september, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met Theatergroep Plankgas in 'Ans en Wilma gestrand'
Voorstelling + diner: €43,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074Zaterdag 7 september, 18.30: Concertdiner met Robert Jan Stips Solo
Van Freek tot aan Golden Earring, van Supersister tot aan NITS
Concert + Diner: € 40,50 Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

foto: Steve Groom

Robert Jan Stips : RJSolo
Een greep uit zijn meer dan 350 liedjes!
In de - Uur van de Wolf - documentaire ' De Tovenaar van de Nederpop ' over Robert Jan Stips die begin 2019 werd uitgezonden, blijkt al dat hij na 50 jaar muziekmaken nog steeds niet weet hoe de achterkant van een geranium er uit ziet. Ook bij 'RJSolo' komt op het podium alles nog steeds voort uit een gedrevenheid om zijn zeer eigen en brede kijk op hoe popmuziek kan klinken aan zijn publiek door te geven.
Aan de piano speelt en zingt hij niet alleen bekend werk uit een inmiddels indrukwekkend verleden: Supersister, Golden Earring, Sweetd'Buster, Gruppo Sportivo, Transister, Freek de Jonge, NITS, maar ook nieuw materiaal, zoals van de in april '19 verschenen CD 'Retsis Repus' van het SUPERSISTER PROJEKT 2019, volgens Muziekkrant OOR ''een perfecte aanvulling op een legendarisch oeuvre ”
Daarnaast verrast hij ons met virtuoze links naar klassiek en zijn filmmuziek... Alles heel eigen, heel 'Stips'. Verhalen en anekdotes vol humor illustreren de muziek en vormen samen een zeer spontaan avondvullend programma: een geïnspireerde én inspirerende avond met 50 jaar ervaring en heel veel interactief*) speelplezier !
*) als je zeker wilt zijn dat het aan een bepaald/e favoriete nummer/s niet ontbreekt, kan je dat (tot een etmaal tevoren) aanvragen via verzoekjes@stips.net

Lnk naar de documentaire : https://www.ntr.nl/Het-Uur-van-de-Wolf/6/detail/Robert-Jan-Stips---De-tovenaar-van-de-Nederpop/VPWON_1293635

Bekijk een promofilm op Youtube: https://youtu.be/VRA0EDAFme8

Voor meer info : www.stips.net

Zondag 8 september, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Percussioniste Leticia Bal - Rumbadama


Woensdag 11 september, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met Theatergroep Plankgas in 'Heb ik weer!'
Voorstelling + diner: €43,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


Donderdag 12 september, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met Theatergroep Plankgas in 'DOEK!'
Voorstelling + diner: €43,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


Vrijdag 13 september, 18.30u: Theaterrestaurant met Theater Draad - Vertel je Verhaal, Theater Draad speelt het terug
Voorstelling + diner: €42,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Tijdens het diner raak je al aan de praat met je oude vrienden, collega's of je familie, nodig ze uit voor deze bijzondere avond. Eerst dineren en daarna een voorstelling over het leven! Muzikanten en acteurs kijken uit naar de verhalen die opborrelen gedurende de avond, want zo gaat dat bij Draad.

Theater Draad maakt terugspeeltheater, een vorm van improvisatietheater die gebruik maakt van de verhalen uit het publiek. Met zo min mogelijk middelen en met optimaal improvisatietalent zetten de acteurs en muzikanten de verbeelding aan het werk

Draad gaat de diepte in, verrast, ontroert en maakt je aan het lachen.
Theater Draad

Zaterdag 14 september, v.a. 15.30u: Cabaret Festival met De Gestampte Meisjes en HUN
Inloop 1e voorstelling 15.30u, aanvang voorstelling 16.30u
Inloop 2e voorstelling 19.30u, aanvang voorstelling 20.30u

Entree:
- losse voorstelling € 16,50
- passe-partout € 45,= (2 voorstellingen + maaltijd).

Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl


1e Voorstelling
Inloop 1e voorstelling 15.30u, aanvang voorstelling 16.30u

DE GESTAMPTE MEISJES

Esmée van Liere, Ymke van Hoof, Therena van der Pluijm

BALLEN 2.0 – Een ode aan de man
Mannen hebben het niet makkelijk vandaag de dag. Vrouwen zijn sterk, onafhankelijk en vinden dat ze alles zelf moeten kunnen. En dan krijg je als man ook nog #metoo over je heen. Geen wonder dat je dan onzeker wordt. De Gestampte Meisjes willen daarvoor hun excuses aanbieden. Ze vinden dat mannen weer man mogen zijn. Al heeft elk Meisje een eigen idee van wat dat precies betekent.
Ballen 2.0 is een ode aan de hedendaagse man. Fysiek cabaret dat op geestige wijze gehakt maakt van de rolverdeling tussen mannen en vrouwen.
BALLEN 2.0 is een energieke, humoristische voorstelling waarin wordt geschuurd, getwerkt, geleden en gework-out, maar die ook onze kwetsbare en eerlijke kant laat zien.
In 2015 presenteerden ze met veel succes hun eerste voorstelling Schaam Streken en nu staan ze op de planken met hun voorstelling: BALLEN 2.0. http://www.degestamptemeisjes.nl
Kasper Scholten: regie
Kim van der Zijde: kostuums/decor

Maaltijd

2e Voorstelling
Inloop 2e voorstelling 19.30u, aanvang voorstelling 20.30u

HUN
Sabine Krol en Charlotte de Vries

ALLES IS WEL
Bent u wel eens verdomd ongelukkig? Of kent u iemand die zich wel eens van een gebouw heeft willen gooien? Sabine wel; Charlotte namelijk. Sabine is overigens best gelukkig, maar leidt een ongelooflijk saai leven (aldus Charlotte). Nou, depressief ben je nooit alleen hoor, daar zorgt Char wel voor (aldus Sabine). Hun hebben zich noodgedwongen gespecialiseerd in de krankzinnige wereld van depressies en pillen, omdat Hun wereldfaam nou eenmaal al jaren gesaboteerd wordt door psychische somberheid. Tijd om Char haar ziekte eens lekker uit te buiten en met waargebeurde verhalen het theater in te gaan.

Sabine Krol en Charlotte de Vries zijn Hun, beiden afgestudeerd aan het Conservatorium. Gewapend met piano's, gitaren, glitters, synthesizers en andere elektronische shit, shinen ze de pan uit met Hun tweede voorstelling 'Alles is Wel'. Een voorstelling vol van tekst, geen tekst, Nederlandstalige liedjes, dikke dansmoves en levensvragen die niet beantwoord zullen worden.
Regie: David Meijer

Zondag 15 september, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: "SXFNKWRTT” - ftwl n Saxofoonkwartet
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 15,=. Aanvang concert 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Met het weglaten van de klinkers in hun naam, brengt SXKWRTT de intentie tot leven om vooral de muziek te laten klinken zonder een klinkende naam te dragen. Dit nog jonge saxofoonkwartet brengt een uiteenlopend repertoire van kwartet stukken die bewerkt zijn voor de saxofoon. Het loopt uiteen van Monk tot Singelee, van Queen tot Faure en van Kurt Weil tot Samuel Barber.
Het kwartet bestaat uit: Hubert Schalkwijk op bariton, Rob Radoux op tenor , Andrew Worlitz op de alt en Henri de Vries op sopraan.


Zondag 15 september, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Bassist Bert van Erk

Woensdag 18 september, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met Theatergroep Plankgas in 'DOEK!'
Voorstelling + diner: €43,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


Donderdag 19 september, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met Theatergroep Plankgas in 'Heb ik weer!'
Voorstelling + diner: €43,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


Vrijdag 20 september, inloop 18.30u: Concertdiner met Marjolein in 'Simpel mooi bestaan'
Voorstelling + diner: €39,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


Na de Berini’s is Simpel mooi bestaan al weer het vijfde muziekprogramma waarmee Marjolein de handen op elkaar krijgt-en dat steeds evolueert.  Nederlandstalige eigen liedjes in combinatie met ontroerende en komische verhalen.
Marjolein Meijers wordt ook wel de Rotterdamse Brigitte Kaandorp genoemd. Een komische flapuit. Maar ze weet haar publiek ook in het hart te raken. Marjolein Meijers en haar muzikanten maken Wereldmuziek: Iers, Balkan en cajun. Eigen composities, eigen teksten.


Zaterdag 21 september, inloop vanaf 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Keti - pianoconcert
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 16,=. Aanvang concert 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Ketevan Sharumashvili -piano

Dat de Georgische topmuzikante Ketevan Sharumashvili zich in ons land heeft gevestigd is een ware verrijking voor klassiek minnend Nederland. Naast haar fenomenale techniek blinkt de jonge charismatische pianiste vooral uit door haar enorm diepgaande spel. Haar fijngevoeligheid is indrukwekkend en kalmeert de ziel van de luisteraar.
Ketevan groeide op in Tbilisi waar ze op twaalfjarige leeftijd naar het Muziek Gymnasium voor talentvolle kinderen werd gehaald waar ze haar pianostudie begon. Amper twee jaar later wist ze al het Rubinstein Concours in Parijs te winnen. Ze volgde een imposante internationale opleiding die ze afsloot bij pianogigant Jan Wijn in Amsterdam. Meerdere prestigieuze prijzen staan op haar naam en ze kreeg masterclasses van belangrijke pianisten die allen onder de indruk waren van haar eigen gevoelige stijl en virtuositeit.
Ketevan heeft voor haar recital een uiterst aantrekkelijk en uitdagend programma samengesteld waarin alle facetten van haar meesterschap aan bod komen.
www.ketisharu.com

Zondag 22 september, v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Zang met Zeeliederen door Cantantes
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 15,=. Aanvang voorstelling 11.00u


Zondag 22 september, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Slagwerker Bart-Jan Hogenhuis
Jasper van Damme - alt sax, Koen Schalkwijk - piano, Thomas Pol - contrabas, Bart-Jan Hogenhuis - drums
Bart-Jan Hogenhuis (1983) studeerde drums aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen waarna hij voor twee jaar een Masteropleiding volgde aan Aaron Copland School of Music in New York. In die periode in New York verdiepte hij zich in toenemende mate in compositie en arrangeren, wat resulteerde in de vorming van zijn eigen kwintet. 

Met het verlaten van New York kwam ook een einde aan deze originele bezetting, maar na zijn vestiging in Amsterdam in 2012 startte Hogenhuis een nieuwe groep bestaande uit een aantal jonge, gedreven en veelbelovende muzikanten. Hogenhuis put voor zijn composities inspiratie uit verschillende hoeken van de jazz en wil het kwartet op die manier een veelzijdig geluid geven. Een combinatie van zowel New Yorkse als Nederlandse invloeden en het dynamische samenspel van de groepsleden geeft het kwartet zijn avontuurlijke karakter.

Zondag 22 september 19.30u t/m Maandag 23 september zonsondergang om 19.30u: 24-uurs horizonobservatie door Bruno van den Elshout

Dinsdag 24 september, 18.30u: Theaterrestaurant met Rinus Sprong in 'JOPIE, het leven is geen revue'
Voorstelling + diner: € 39,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info @defuut.nl of 070-3549074

Jopie
Het Leven Is Geen Revue

Muziektheater over de Nederlandse operettezanger Johannes Heesters.
Rinus Sprong kruipt in de rol van een man met de allure van de eeuwige charmeur, altijd in rokkostuum en lakschoenen, 'Ein Leben im Frack'.
Een theaterstuk van HannaH de Leeuwe over een theater-fenomeen.

Het leven van zanger en acteur Johannes Heesters besloeg de hele twintigste eeuw. Grootse triomfen in het theater, in films en in televisieshows. In Duitsland werd hij op handen gedragen. Ze noemden hem liefkozend 'Jopie', maar in zijn vaderland was hij niet meer welkom…

Regie: David Geysen (O.V.)
Muzikaal advies en coaching: Francis van Broekhuizen
Licht en techniek: Vincent Andriessen
Concept, Idee: Thom Stuart, Rinus Sprong, HannaH de Leeuwe
www.ddddd.nu

Woensdag 25 september, 18.30u: Theaterrestaurant met Rinus Sprong in 'JOPIE, het leven is geen revue'
Voorstelling + diner: € 39,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info @defuut.nl of 070-3549074

Donderdag 26 september, 18.30u: Theaterrestaurant met Rinus Sprong in 'JOPIE, het leven is geen revue'
Voorstelling + diner: € 39,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info @defuut.nl of 070-3549074


Vrijdag 27 september, 18.30u: Theaterrestaurant met Rinus Sprong in 'JOPIE, het leven is geen revue'
Voorstelling + diner: € 39,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info @defuut.nl of 070-3549074

Zaterdag 28 september, v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Bakkie Troost - Cellist Jan-Willem Troost + gast(en)
Entree inclusief taart en koffie/thee: € n.n.b. Aanvang voorstelling 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Zondag 29 september, v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Bakkie Troost - Cellist Jan-Willem Troost + gast(en)
Entree inclusief taart en koffie/thee: € n.n.b. Aanvang voorstelling 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Zondag 29 september, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor
H3 en de Hilster

Harumi Oka - piano, Henri de Vries - saxofoon, Henriet van Rossum - contrabas, Rene de Hilster - drums
www.h3endehilster.nl

OKTOBER

Donderdag 3 oktober, 18.30u: Theaterrestaurant met 'Daar blijf je voor thuis' door cabaretgroep Schoon aan de Haak
Voorstelling + Diner: €n.n.b.. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Schoon aan de Haak – Daar blijf je voor thuis!
De vier dames van Schoon aan de Haak, Jose Pouwels, Nicky ten Bosch, Esther Ephraïm en Belinda Vos hebben een aantal jaren geleden eindelijk een man aan de haak geslagen: Sigurd van Lommel. Met z'n vijven brengen ze een hilarische, energieke en ontwapenende muzikale voorstelling; een afwisselende en kleurrijke mix uit hun eigen-zinnig repertoire van de afgelopen 15 jaar, met onderwerpen uit het leven, of gewoon uit de lucht gegrepen. Niets menselijks is hen vreemd. En misschien herken je jezelf, of anders minimaal je vrouw, je zoon of die verre nicht. Schoon aan de Haak neemt je mee, brengt je in vervoering, haalt je open en slaat je ootmoedig 3 x in de rondte en weer terug in een avond ongegeneerd genieten. Een lust voor oog en oor, hart en bloedvaten.

Schoon aan de haak

Zaterdag 5 oktober, 20.30u: NEIL YOUNG TRIBUTE
NYT
Bert Fonderie - drums, zang, Henri de Vries - zang, gitaar, piano, Danya Plugge - bas, zang, Gijsbert Diteweg - gitaar, lapsteel, viool

Ruim dertig jaar geleden draaiden we zijn platen helemaal grijs: Tonight’s the Night, Harvest, American Stars & Bars, Zuma, After the Goldrush, Decade. Zulke mooie muziek, die nooit gaat vervelen. Later ontstond de wens zijn muziek live te gaan uitvoeren. Nu spelen we meer dan 50 songs van Neil Young en het fascineert ons hoe hij ‘brand new tunes with familiar chords’ weet te blijven schrijven die altijd weer raken.

Met leadzanger Henri de Vries op slaggitaar, piano en mondharmonica, Gijsbert Diteweg op gitaar, lapsteel en viool, zangeres Danya Plugge op bas en Bert Fonderie die drumt en zingt kunnen we alle verschillende facetten van Neil ten gehore brengen: het ruige elektrische, de akoestische ‘country’ en de mooie kleine solosongs. Veel samenzang, gevarieerd solistisch werk door Gijsbert en, niet in de laatste plaats, de stemgelijkenis met die van Neil maken dat liefhebbers van zijn muziek altijd vol mooie herinneringen huiswaarts keren.
www.neilyoungtribute.nl

Zondag 6 oktober, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Orquesta típica Del Mosa
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 16,= Aanvang concert 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Orquesta Tipica Del Mosa is een Haags tango orkest. We bestaan al sinds 1996 en spelen met ca. 17 (amateur) muzikanten de gepassioneerde, soms rustige maar ook ruige Argentijnse Tango!! Laat je verrassen en meevoeren op Argentijnse klanken en geniet van ons eigen jaargetijde op het Hollandse strand.
Deze zondag spelen we o.a. de “Cuatro Estaciones” van Astor Piazzolla.
Orkestleider en arrangeur: Gerard van Duinen.

Zondag 6 oktober, 17.00u: Jazz in De Fuut
Afsluitende SUPERJAM met iedereen die mee wil doen

Ellister van der Molen - trompet, Bob Wijnen - piano, Anton Drukker - contrabas, Rene de Hilster - drums

 


Als je maandelijks op de hoogte wilt worden gehouden van onze aktiviteiten, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.
Als je al aangemeld bent, maar je e-mail adres is gewijzigd, meld je dan af met het oude en opnieuw aan met het nieuwe adres.

home


Overzicht van alle faciliteiten en info op een rijtje. Kijk hier voor de mogelijkheden. >>

Het programma overzicht met alle evenementen van dit seizoen. >>

Laat je verrassen in de Fuut door onze regelmatig wisselende menukaart. >>

Wil je een feestje geven? Kijk hier voor meer info. >>

Lees de uitgebreide routebeschrijving. >>

 


Klik op het plaatje voor informatie
RJ Stips in het Uur van de Wolf

site ontwerp: www.mooi-rood.com realisatie: Moonbeam Media