De zuiderstrandtent van Den Haag met lekker eten, muziek, dans en theater.


Bezoekadres:
Lees onze routebeschrijving via de rechterkolom...
Postadres:
Meidoornstraat 67
2563 GG Den HaagDeze en voorgaande zomers. >>
Bekijk hier filmpjes. >>


Meld je aan of af voor de Fuut Nieuwbrief. >>

Wilt u weten of vandaag de keuken open is, kijk even hier. >>

Wat voor weer zou het zijn in Den Haag? >>


Tijdens de zomermaanden biedt K'dans, studio ' in beweging',  lessen STRANDBOOST en Pilates aan ZEE aan. Doe mee en ervaar het zelf!
>>


De Fuut op Facebook De Fuut op Facebook


=

HET PROGRAMMA VAN HET SEIZOEN 2019


JULI

Woensdag 17 juli, De Mannen van Vermeer - live muziek

Donderdag 18 juli, 18.30u: Theaterrestaurant met 'St(r)and-up Comedy Show'
Voorstelling + diner: € 40,50. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

- Jeroen Pater: Is Stand-Up Comedian vanaf zijn 4de. Toen heette het nog ADHD, maar nu is het een beroep. Hij speelt zo'n 200 voorstellingen per jaar, organiseert het Utrechts International Comedy Festival (UICF in Tivoli Utrecht) en is de mede-oprichter van het Comedyhuis. In het verleden heeft hij de Drugs Comedy night, de Porn Comedy night en Fast-Comedy bedacht. Allemaal vormen van stand-up die stuk voor stuk een groot succes waren. Momenteel speelt hij bij verschillende Comedy gezelschappen en toert met zijn solo-voorstelling Jeronimo in zowel Nederland als België. Je kunt hem gerust de spin in het web van de Nederlandse Comedyscène noemen. Er is geen comedian met wie hij niet heeft samengespeeld.

- Felix vd Berg: (geweldig talent) Als psycholoog is Felix altijd bezig met wat er in andermans hoofd om gaat. Nu hij comedian is kan hij eindelijk delen wat er in het zijne afspeelt en dat blijkt vooral te gaan over kaas, hiphop en andere aardse zaken. Felix zoekt het bizarre in de dagelijkse gang van zaken en maakt met zijn unieke blik het normale absurd en het absurde soms normaal.

- Mark Waumans: zijn unieke, droge stijl en aparte kijk op de alledaagse dingen valt hij al snel op. Was iedereen maar zo lekker moeilijk als Waumans. Dat zou de wereld toch een stuk mooier maken. Iedereen gaat naar rechts? Dikke kans dat hij naar links gaat. Binnen korte tijd staat hij in de finale van de Culture Comedy Award 2015 en wint tijdens het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2015 de publieksprijs. Kort hierop wordt hij ingelijfd door Comedy Cafe Amsterdam als één van de vaste comedians. Om de stap richting het theater te maken volgt in 2017 deelname aan Cameretten, door velen gezien als hét cabaretfestival van Nederland. Ook dit legt Mark geen windeieren en hij behaalt met zijn programma ‘Spiegelbeeld’ de finale van deze 'sterke editie' (De Volkskrant). Samen met de andere finalisten speelt hij momenteel in ruim vijftig theaters door het hele land met de finalistentournee van Cameretten. Uit het juryrapport van Cameretten: “Het is duidelijk dat hij over de nodige speelervaring beschikt. Mark komt uit de stand-up hoek en heeft goed naar voorbeelden zoals Theo Maassen gekeken zonder in een slappe imitatie te vervallen. Hij staat bovendien gemakkelijk op het podium
"

Zondag 21 juli, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Bassist Noah Nicoll
Marco Kegel - sax, Michiel Münninghof - piano, Noah Nicoll - contrabas, Bram Wijland - drums

Zondag 28 juli, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Trio After the Sun
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 10,=. Aanvang concert 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


After the Sun is klein en dichtbij. After the Sun speelt kleine liedjes. Melancholisch, maar niet droevig. Introvert, maar niet verlegen. Drie stemmen en begeleiding, meer is er niet nodig. Niet te veel, maar ook niet te weinig.
Floris, Pim en Martijn hebben elkaar niet ontmoet; ze kenden elkaar altijd al. Via musicals, covers, bigbands, koren, funk en jazz is er nu eindelijk After the Sun.

Floris Zang / Toetsen / Melodica
Pim Zang / Bas / Cajon / Looper
Martijn Zang / Gitaar

Zondag 28 juli, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Gitarist Tiago Lageira - Coolhaven Quintet

CoolHaven Quintet is a contemporary jazz ensemble based in the Netherlands. Founders Armand van Wijck (chromatic harmonica) and Floris van Elderen (drums) are inspired by Nordic jazz, film scores and impressionism. The result is a dark but also romantic style with an emphasis on heartfelt improvisations. In 2017 the quintet was nominated for and playing in the finals of several Dutch jazz contests like the Erasmus Jazz Prijs and they played at the North Sea Jazz Festival 2018!


AUGUSTUS

Zondag 4 augustus, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Slagwerker Rene de Hilster - Blanco/De Hilster Special Quintet
Eduardo Blanco - trompet, Dimitri Shapko - tenorsax, Dirk Balthaus - piano, Henriet van Rossum - contrabas, Rene de Hilster - drums

Vrijdag 9 augustus, 18.30u: Concertdiner met 'Veronique Sodano featuring de Band'
Concert + diner: € 41,50. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Zaterdag 10 augustus, 18.30u: Concertdiner met 'Veronique Sodano featuring de Band'
Concert + diner: € 41,50. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Zondag 11 augustus, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Bas Maassen
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 12,50 Aanvang concert 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Bas Maassen studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en aan het Koninklijk Conservatorium. 

Zondag 11 augustus, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Pianiste Harumi Oka

Vrijdag 16 augustus, 18.30u: Theaterresatuarant met 'Mijn zwervend hart' een muzikale wereldreis door Nadja Filtzer en Leo Bouwmeester
Voorstelling + diner: € 42,50. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

In ‘Mijn Zwervend Hart’ neemt Nadja het publiek mee op de wereldreis die haar Joodse voorouders maakten van Oekraïne, via Parijs, Le Havre en New York naar Mexico – op de vlucht voor de progroms van Stalin. Nergens geaccepteerd trokken ze steeds weer verder, op zoek naar een plek om te (over)leven.
Eigen composities en teksten worden afgewisseld met Jiddische Klezmer, Amerikaanse Jazz, en Russische & Latijns Amerikaanse volksmuziek. Projectie van schilderijen van haar vader, kunstenaar Luis Filcer, foto’s van haar opa, fotograaf Dirk de Herder en filmbeelden van haar zus Irina maken het verhaal compleet.

Nadja brengt haar kleurrijke familiegeschiedenis tot leven in gespeelde en gezongen scenes. Ze kruipt in de huid van haar opa, gaat te rade bij haar oma, ervaart hoe het was om op de vlucht te zijn, steeds weer weggestuurd te worden en hoe moeilijk het is om ergens te aarden.
Het volgen van haar familiegeschiedenis brengt haar naar het heden, waarin vluchtelingen nog steeds weggestuurd worden.
Zo is ‘Mijn Zwervend Hart’ niet alleen een autobiografische ontdekkingsreis, maar ook een universele geschiedenis, die zich steeds herhaalt.
 
Met zelfrelativering en humor laat Nadja zien hoe ze zich weet te bevrijden van familiepatronen en trauma's en hoe ze droomt over een betere wereld, waarin mensen nooit meer hoeven te vluchten.

Nadja Filtzer: Tekst, composities, zang en spel
Leo Bouwmeester: Composities en piano
Rob van de Meeberg: Regie

Zaterdag 17 augustus, inloop vanaf 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: "De Man die denkt dat ie Neil Young is"
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 15,=. Aanvang concert 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Als dertiger liep hij door de Franse Alpen en luisterde op zijn Walkman naar Down by the River, Sugar Mountain, en Like a Hurricane. Hij dacht: dat lijkt me zo te gek, deze muziek op een podium te maken. Als tiener had hij op zijn kamertje de gitaarakkoorden van Sugar Mountain en Harvest al uitgezocht en in 2006, inmiddels veertiger, speelde hij het voor het eerst openbaar 'on the beach' in De Fuut, de vermaarde strandtent in Den Haag.

Mensen kwamen binnen, sloten hun ogen en het was alsof hij er zelf was: Neil Young.

Is dat de man waarvan we denken dat ie Neil Young is? Maar die woont toch in Amerika?

In deze kleine bezetting van de Neil Young Tribute verkennen Henri de Vries en Gijsbert Diteweg het liefdesrepertoire van Neil Young. Zijn mooiste liedjes, over oprechte liefde: Pardon my Heart, zou Neil dan zeggen.
 
Henri de Vries - zang, gitaar, piano, mondharmonica
Gijsbert Diteweg - gitaar, dobro, viool, mandoline, zang
Website
Bekijk een Promo Film op Youtube

Zondag 18 augustus, inloop vanaf 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: "De Man die denkt dat ie Neil Young is"
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 15,=. Aanvang concert 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Zondag 18 augustus, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Zanger Roberto Galanto
Claudio Jr de Rosa -  sax, Vivienne ChuLiao - piano, Roberto Galanto - voice, Joost Kesselaar - drums, Erik Robaard Doublebass

Roberto Galanto is an artistic anomaly.
He’s an opera singer, a songwriter, a composer, a vocal coach and a crooner.
He released his first album called “Senza Troppo Rumore” in February 2018 in which he wrote music and lyrics. He won Premio Bellaballa radio Festival (2010), Musica Controcorrente (2011), Musica è (2010), and Premio F.I.O.F.A. (2010).
He combines his work as pop songwriter with the jazz activities.
He performs with Big bands and jazz artists between Holland and Italy.
He collaborated with Ed Partyka, Berend van der Berg, David Marez Oyens, Mario Rosini, Arno Van Nieuwenhuize, Niek van Wiggen, Owen Hart Jr, Eric Doelman, Udo van Boven, Dena de Rose, Toon Roos, Susanne Abbuehl, Francesca Tandoi, Francesco Angiuli and many more.
His background studies are classical and he graduated first in Opera singing at Conservatory of Monopoli, where he also studied Classical Composition, and in Jazz singing at the Royal Conservatorie of Den haag. In Holland he studied with Eric Gibben, Henk Huzinga, Toon Roos, Niels Tausk, Anka Koziel, Maxim Zettel, Bob Stoloff and many more.
When he is not on stage he teaches regularly pop jazz, opera singing and guitar in his studio in Den Haag and different music schools.

Beluister Roberto via Youtube: https://youtu.be/Q4A78CO2Z4M

Woensdag 21 augustus, 18.30u: Theaterrestaurant met Piet van der Pas & Peter De Jong met 'Ik zat er al, ik was al ingestapt'
Voorstelling + 2 gangendiner: €35,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


Verhalen van Belcampo verteld door acteur Piet van der Pas en vormgegeven dor beeldend kunstenaar Peter Dejong

In de verhalen van Belcampo, pseudoniem vanHerman Pieter Schönfeld Wichers (1920-1990) wordt het gewone ongewoon en het ongewone gewoon.   Zijn rijke oeuvre is in de Nerderlandse literatuurgeschiedenis volstrekt uniek. Hij volgde niemand na en heeft zelf geen navolgers. In de loop der jaren hebben de fantasierijke en absurdistische verhalen van Belcampo theater-, radio-, film- en televisiemakers geinspireerd. 

De voorstelling ‘Ik zat er al. Ik was al ingestapt.’ Is een uitbundig en ontregelend samenspel van toneel en beeldende kunst. Acteur Piet van der Pas en beeldend kunstenaar Peter Dejong spelen samen 5 absurdistische verhalen van Belcampo. In juni vorig jaar ging deze voorstelling in premiere in Strandpaviljoen De Fuut. Een geestdriftig publiek onthaalde hen drie avonden op rij op een langdurig en luidruchtig applaus. ‘Grillige bokkensprongen van een levendige geest’ noemde Menno ter Braak het werk van Belcampo. Zo voeren Van der Pas en Dejong het ook op. Ze lokken het publiek bizarre werelden in die toch ook weer samenvallen met de ‘normale werkelijkheid’. Dat begint al met de man die in de trein stapt en daar opeens zichzelf ziet zitten. Hij was al ingestapt. De vijf verhalen zijn naadloos aaneengeregen. Een arts moet een reuzin, verbeeld als een machtig heuvellandschap waarin het makkelijk verdwalen is, verlossen van een kind groter dan hijzelf. In een ander verhaal hakt een man perongeluk zijn eigen vinger af. Eet die in arren moede op. Waar is hij aan begonnen. Een ander roept het beeld van een ideale zelfverzonnen wereld op waarin hij uiteindelijk diep eenzaam wordt. Het decor verandert voortdurend en evolueert met de verhalen mee. Als men het hoofd van een onthoofde koning tegen wil en dank als staatshoofd laat fungeren, roept het plotseling associaties op met de waanzin van Frankensteins laboratorium. 

Recentie: Ellen Fernhout / Haagse Kunstkring


Peter Dejong: peter-dejong@dds.nl
Piet van der Pas: pietvdpas@hotmail.com
Techniek: Ad Schuring / Foto: Doris van Iperen: wwwdorisvaniperen.nl
Trailer: 
Ruben Maalman & Tabitha Barth 
Trailer: https://vimeo.com/rubenmaalman/ikzateral

Donderdag 22 augustus, 18.30u: Theaterrestaurant met Piet van der Pas & Peter De Jong met 'Ik zat er al, ik was al ingestapt'
Voorstelling + 2 gangendiner: €35,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074

Vrijdag 23 augustus, 18.30u: Theaterrestaurant met Piet van der Pas & Peter De Jong met 'Ik zat er al, ik was al ingestapt'
Voorstelling + 2 gangendiner: €35,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074

Zaterdag 24 augustus, inloop vanaf 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: 'Eb en Vloed'
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 16,=. Aanvang concert 11.00u Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Eb & Vloed
Diana van der Bent, Paul den Bakker en Piet van der Pas gaan doen waar ze goed in zijn. Diana zingt, Paul speelt gitaar, Piet vertelt. Na eerdere samenwerking in verschillende voorstellingen, waarbij Piet meestal de regie voerde, staan ze nu samen op het podium.

Zo veranderlijk als de zee is, zo veranderlijk is dit programma. Verwacht op 25 augustus mooie, ontroerende en wonderlijke verhalen en gedichten van onder andere Reve, Tucholsky en Ingmar Heytze. Dit alles in samenspel met prachtige stukken van onder meer Michel Legrand, Cole Porter, Kate Bush en Steven Sondheim. Dit alles onder het genot van een goede kop koffie en een stuk taart. Wees welkom!

Diana van der Bent - zang, Piet van der Pas - verhalen en gedichten, Paul den Bakker - gitaar

Zaterdag 24 augustus, 18.30u: Theaterrestaurant met Cabaretier Neil van der Beek in 'Positief blijven' - Try-out voorstelling
Voorstelling + diner: €37,50. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074

Als acteur/regisseur timmert Neil van der Beek al jaren aan de weg maar de behoefte om een cabaretvoorstelling te maken en spelen werd steeds groter. Het is nu dan eindelijk zover, zijn 1e solovoorstelling is een feit:” Positief Blijven”.

Via alle vormen van media krijgen wij tegenwoordig alles tot ons, leuke en minder leuke dingen. Iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om, maar positief blijven maakt het allemaal een stuk makkelijker. In deze cabaretvoorstelling worden verschillende onderwerpen aangesneden die hier totaal geen betrekking op hebben. Misschien is het wel “een levensverhaal maar dan in cabaret vorm”? Of is alles verzonnen?

Nieuwsgierig geworden? Ik zou zeggen, laat u verrassen.

Tekst: Neil van der Beek
Techniek: Sander Boef

Zondag 25 augustus, inloop vanaf 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: 'Eb en Vloed'
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 16,=. Aanvang concert 11.00u Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Zondag 25 augustus, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Saxofonist Jeroen Manders

Jeroen Manders - saxofoon, Elvis Sergo - Hammond orgel, Guy Nichols - gitaar, Robert Pronk - contrabas, Joran Vroom - drums

Vrijdag 30 augustus, 20.30u: Mbungo Express - Live African Music
met o.a. Theo Jansen van de StrandbeestenSEPTEMBER

Zondag 1 september, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Drummer Bert Kleijn - Decoderzz
Martien Stienstra - tenorsax, George Sopacua - gitaar,Chiel Wolrich - toetsen, Rob Wattimury - basgitaar, Bert Kleijn - drums


Woensdag 4 september, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met Theatergroep Plankgas in 'Ans en Wilma gestrand'
Voorstelling + diner: €43,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


ANS EN WILMA GESTRAND
Ans en Wilma zijn dringend aan vakantie toe. Ze plannen een trip. Met een cruiseschip mee. Naar zonnige oorden. Even ontspannen. Dachten ze. Onderweg gaat er iets mis. Door Ans. Zegt Wilma. Door Wilma. Zegt Ans. Ze stranden op een onbewoond eiland. Denken ze. Maar het mooie en idyllische eiland blijkt al snel niet zo mooi en idyllisch te zijn. 

ANS EN WILMA, GESTRAND is een luchtige voorstelling over overleven, vriendschap en het overleven van een vriendschap.
Spel: Anna Nicolai, Pieternel Bollmann


Donderdag 5 september, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met Theatergroep Plankgas in 'Ans en Wilma gestrand'
Voorstelling + diner: €43,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074Zaterdag 7 september, 18.30: Concertdiner met Robert Jan Stips Solo
Van Freek tot aan Golden Earring, van Supersister tot aan NITS
Concert + Diner: € 40,50 Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

foto: Steve Groom

Robert Jan Stips : RJSolo
Een greep uit zijn meer dan 350 liedjes!
In de - Uur van de Wolf - documentaire ' De Tovenaar van de Nederpop ' over Robert Jan Stips die begin 2019 werd uitgezonden, blijkt al dat hij na 50 jaar muziekmaken nog steeds niet weet hoe de achterkant van een geranium er uit ziet. Ook bij 'RJSolo' komt op het podium alles nog steeds voort uit een gedrevenheid om zijn zeer eigen en brede kijk op hoe popmuziek kan klinken aan zijn publiek door te geven.
Aan de piano speelt en zingt hij niet alleen bekend werk uit een inmiddels indrukwekkend verleden: Supersister, Golden Earring, Sweetd'Buster, Gruppo Sportivo, Transister, Freek de Jonge, NITS, maar ook nieuw materiaal, zoals van de in april '19 verschenen CD 'Retsis Repus' van het SUPERSISTER PROJEKT 2019, volgens Muziekkrant OOR ''een perfecte aanvulling op een legendarisch oeuvre ”
Daarnaast verrast hij ons met virtuoze links naar klassiek en zijn filmmuziek... Alles heel eigen, heel 'Stips'. Verhalen en anekdotes vol humor illustreren de muziek en vormen samen een zeer spontaan avondvullend programma: een geïnspireerde én inspirerende avond met 50 jaar ervaring en heel veel interactief*) speelplezier !
*) als je zeker wilt zijn dat het aan een bepaald/e favoriete nummer/s niet ontbreekt, kan je dat (tot een etmaal tevoren) aanvragen via verzoekjes@stips.net

Lnk naar de documentaire : https://www.ntr.nl/Het-Uur-van-de-Wolf/6/detail/Robert-Jan-Stips---De-tovenaar-van-de-Nederpop/VPWON_1293635

Bekijk een promofilm op Youtube: https://youtu.be/VRA0EDAFme8

Voor meer info : www.stips.net

Zondag 8 september, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Percussioniste Leticia Bal - Rumbadama


Woensdag 11 september, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met Theatergroep Plankgas in 'Heb ik weer !'
Voorstelling + diner: €43,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


HEB IK WEER! “Een Kuur van een Uur”:
De muzikale theatervoorstelling HEB IK WEER! zit vol hilarische en ontroerende liedjes en herkenbare sketches over wat er allemaal tegen kan zitten in het leven. En laten we eerlijk zijn…knappen we niet stiekem een beetje op van andermans leed? Deze Kuur van een Uur zorgt ervoor dat u met een goed gevoel naar huis gaat!
Dat u denkt…”Ach, zo slecht heb ik het nog niet. Het kan altijd nog erger!”
Spel, zang, tekst en muziek: Albertine de Kanter, Magali de Frémery, Nicky ten Bosch.Donderdag 12 september, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met Theatergroep Plankgas in 'DOEK!'
Voorstelling + diner: €43,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


Vrijdag 13 september, 18.30u: Theaterrestaurant met Theater Draad - Vertel je Verhaal, Theater Draad speelt het terug
Voorstelling + diner: €42,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Tijdens het diner raak je al aan de praat met je oude vrienden, collega's of je familie, nodig ze uit voor deze bijzondere avond. Eerst dineren en daarna een voorstelling over het leven! Muzikanten en acteurs kijken uit naar de verhalen die opborrelen gedurende de avond, want zo gaat dat bij Draad.

Theater Draad maakt terugspeeltheater, een vorm van improvisatietheater die gebruik maakt van de verhalen uit het publiek. Met zo min mogelijk middelen en met optimaal improvisatietalent zetten de acteurs en muzikanten de verbeelding aan het werk

Draad gaat de diepte in, verrast, ontroert en maakt je aan het lachen.
Theater Draad

Zaterdag 14 september, v.a. 15.30u: Cabaret Festival met De Gestampte Meisjes en HUN
Inloop 1e voorstelling 15.30u, aanvang voorstelling 16.30u
Inloop 2e voorstelling 19.30u, aanvang voorstelling 20.30u

Entree:
- losse voorstelling € 16,50
- passe-partout € 45,= (2 voorstellingen + maaltijd).

Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl


1e Voorstelling
Inloop 1e voorstelling 15.30u, aanvang voorstelling 16.30u

DE GESTAMPTE MEISJES

Esmée van Liere, Ymke van Hoof, Therena van der Pluijm

BALLEN 2.0 – Een ode aan de man
Mannen hebben het niet makkelijk vandaag de dag. Vrouwen zijn sterk, onafhankelijk en vinden dat ze alles zelf moeten kunnen. En dan krijg je als man ook nog #metoo over je heen. Geen wonder dat je dan onzeker wordt. De Gestampte Meisjes willen daarvoor hun excuses aanbieden. Ze vinden dat mannen weer man mogen zijn. Al heeft elk Meisje een eigen idee van wat dat precies betekent.
Ballen 2.0 is een ode aan de hedendaagse man. Fysiek cabaret dat op geestige wijze gehakt maakt van de rolverdeling tussen mannen en vrouwen.
BALLEN 2.0 is een energieke, humoristische voorstelling waarin wordt geschuurd, getwerkt, geleden en gework-out, maar die ook onze kwetsbare en eerlijke kant laat zien.
In 2015 presenteerden ze met veel succes hun eerste voorstelling Schaam Streken en nu staan ze op de planken met hun voorstelling: BALLEN 2.0. http://www.degestamptemeisjes.nl
Kasper Scholten: regie
Kim van der Zijde: kostuums/decor

Maaltijd

2e Voorstelling
Inloop 2e voorstelling 19.30u, aanvang voorstelling 20.30u

HUN
Sabine Krol en Charlotte de Vries

ALLES IS WEL
Bent u wel eens verdomd ongelukkig? Of kent u iemand die zich wel eens van een gebouw heeft willen gooien? Sabine wel; Charlotte namelijk. Sabine is overigens best gelukkig, maar leidt een ongelooflijk saai leven (aldus Charlotte). Nou, depressief ben je nooit alleen hoor, daar zorgt Char wel voor (aldus Sabine). Hun hebben zich noodgedwongen gespecialiseerd in de krankzinnige wereld van depressies en pillen, omdat Hun wereldfaam nou eenmaal al jaren gesaboteerd wordt door psychische somberheid. Tijd om Char haar ziekte eens lekker uit te buiten en met waargebeurde verhalen het theater in te gaan.

Sabine Krol en Charlotte de Vries zijn Hun, beiden afgestudeerd aan het Conservatorium. Gewapend met piano's, gitaren, glitters, synthesizers en andere elektronische shit, shinen ze de pan uit met Hun tweede voorstelling 'Alles is Wel'. Een voorstelling vol van tekst, geen tekst, Nederlandstalige liedjes, dikke dansmoves en levensvragen die niet beantwoord zullen worden.
Regie: David Meijer

Zondag 15 september, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: "SXFNKWRTT” - ftwl n Saxofoonkwartet
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 15,=. Aanvang concert 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Met het weglaten van de klinkers in hun naam, brengt SXKWRTT de intentie tot leven om vooral de muziek te laten klinken zonder een klinkende naam te dragen. Dit nog jonge saxofoonkwartet brengt een uiteenlopend repertoire van kwartet stukken die bewerkt zijn voor de saxofoon. Het loopt uiteen van Monk tot Singelee, van Queen tot Faure en van Kurt Weil tot Samuel Barber.
Het kwartet bestaat uit: Hubert Schalkwijk op bariton, Rob Radoux op tenor , Andrew Worlitz op de alt en Henri de Vries op sopraan.


Zondag 15 september, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Bassist Bert van Erk
Gerben Wasser - altsax, Jim van de Klundert - gitaar, Bert van Erk - contrabas, Henk Zomer - drums

Woensdag 18 september, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met Theatergroep Plankgas in 'DOEK!'
Voorstelling + diner: €43,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


Donderdag 19 september, inloop 18.30u: Theaterrestaurant met Theatergroep Plankgas in 'Heb ik weer!'
Voorstelling + diner: €43,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


Vrijdag 20 september, inloop 18.30u: Concertdiner met Marjolein Meijers in 'Simpel mooi bestaan'
Voorstelling + diner: €39,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of
070-3549074


Na de Berini’s is Simpel mooi bestaan al weer het vijfde muziekprogramma waarmee Marjolein de handen op elkaar krijgt-en dat steeds evolueert.  Nederlandstalige eigen liedjes in combinatie met ontroerende en komische verhalen.
Marjolein Meijers wordt ook wel de Rotterdamse Brigitte Kaandorp genoemd. Een komische flapuit. Maar ze weet haar publiek ook in het hart te raken. Marjolein Meijers en haar muzikanten maken Wereldmuziek: Iers, Balkan en cajun. Eigen composities, eigen teksten.


Zaterdag 21 september, inloop vanaf 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Keti - pianoconcert
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 16,=. Aanvang concert 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Ketevan Sharumashvili -piano

Dat de Georgische topmuzikante Ketevan Sharumashvili zich in ons land heeft gevestigd is een ware verrijking voor klassiek minnend Nederland. Naast haar fenomenale techniek blinkt de jonge charismatische pianiste vooral uit door haar enorm diepgaande spel. Haar fijngevoeligheid is indrukwekkend en kalmeert de ziel van de luisteraar.
Ketevan groeide op in Tbilisi waar ze op twaalfjarige leeftijd naar het Muziek Gymnasium voor talentvolle kinderen werd gehaald waar ze haar pianostudie begon. Amper twee jaar later wist ze al het Rubinstein Concours in Parijs te winnen. Ze volgde een imposante internationale opleiding die ze afsloot bij pianogigant Jan Wijn in Amsterdam. Meerdere prestigieuze prijzen staan op haar naam en ze kreeg masterclasses van belangrijke pianisten die allen onder de indruk waren van haar eigen gevoelige stijl en virtuositeit.
Ketevan heeft voor haar recital een uiterst aantrekkelijk en uitdagend programma samengesteld waarin alle facetten van haar meesterschap aan bod komen.
www.ketisharu.com

Zondag 22 september, v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Zang met Zeeliederen door Cantantes
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 15,=. Aanvang voorstelling 11.00u


Zondag 22 september, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor Slagwerker Bart-Jan Hogenhuis
Jasper van Damme - alt sax, Koen Schalkwijk - piano, Thomas Pol - contrabas, Bart-Jan Hogenhuis - drums
Bart-Jan Hogenhuis (1983) studeerde drums aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen waarna hij voor twee jaar een Masteropleiding volgde aan Aaron Copland School of Music in New York. In die periode in New York verdiepte hij zich in toenemende mate in compositie en arrangeren, wat resulteerde in de vorming van zijn eigen kwintet. 

Met het verlaten van New York kwam ook een einde aan deze originele bezetting, maar na zijn vestiging in Amsterdam in 2012 startte Hogenhuis een nieuwe groep bestaande uit een aantal jonge, gedreven en veelbelovende muzikanten. Hogenhuis put voor zijn composities inspiratie uit verschillende hoeken van de jazz en wil het kwartet op die manier een veelzijdig geluid geven. Een combinatie van zowel New Yorkse als Nederlandse invloeden en het dynamische samenspel van de groepsleden geeft het kwartet zijn avontuurlijke karakter.

Zondag 22 september 19.30u t/m Maandag 23 september zonsondergang om 19.30u: 24-uurs horizonobservatie door Bruno van den Elshout

Dinsdag 24 september, 18.30u: Theaterrestaurant met Rinus Sprong in 'JOPIE, het leven is geen revue'
Voorstelling + diner: € 39,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info @defuut.nl of 070-3549074

Jopie
Het Leven Is Geen Revue

Muziektheater over de Nederlandse operettezanger Johannes Heesters.
Rinus Sprong kruipt in de rol van een man met de allure van de eeuwige charmeur, altijd in rokkostuum en lakschoenen, 'Ein Leben im Frack'.
Een theaterstuk van HannaH de Leeuwe over een theater-fenomeen.

Het leven van zanger en acteur Johannes Heesters besloeg de hele twintigste eeuw. Grootse triomfen in het theater, in films en in televisieshows. In Duitsland werd hij op handen gedragen. Ze noemden hem liefkozend 'Jopie', maar in zijn vaderland was hij niet meer welkom…

Regie: David Geysen (O.V.)
Muzikaal advies en coaching: Francis van Broekhuizen
Licht en techniek: Vincent Andriessen
Concept, Idee: Thom Stuart, Rinus Sprong, HannaH de Leeuwe
www.ddddd.nu

Woensdag 25 september, 18.30u: Theaterrestaurant met Rinus Sprong in 'JOPIE, het leven is geen revue'
Voorstelling + diner: € 39,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info @defuut.nl of 070-3549074

Donderdag 26 september, 18.30u: Theaterrestaurant met Rinus Sprong in 'JOPIE, het leven is geen revue'
Voorstelling + diner: € 39,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info @defuut.nl of 070-3549074


Vrijdag 27 september, 18.30u: Theaterrestaurant met Rinus Sprong in 'JOPIE, het leven is geen revue'
Voorstelling + diner: € 39,=. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info @defuut.nl of 070-3549074

Zaterdag 28 september, v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Bakkie Troost - Cellist Jan-Willem Troost + gast(en)
Entree inclusief taart en koffie/thee: € n.n.b. Aanvang voorstelling 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Zondag 29 september, v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Bakkie Troost - Cellist Jan-Willem Troost + gast(en)
Entree inclusief taart en koffie/thee: € n.n.b. Aanvang voorstelling 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Zondag 29 september, 17.00u: Jazz in De Fuut
Vrije Hand voor
H3 en de Hilster

Harumi Oka - piano, Henri de Vries - saxofoon, Henriet van Rossum - contrabas, Rene de Hilster - drums
www.h3endehilster.nl

OKTOBER

Donderdag 3 oktober, 18.30u: Theaterrestaurant met 'Daar blijf je voor thuis' door cabaretgroep Schoon aan de Haak
Voorstelling + Diner: €n.n.b.. Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074

Schoon aan de Haak – Daar blijf je voor thuis!
De vier dames van Schoon aan de Haak, Jose Pouwels, Nicky ten Bosch, Esther Ephraïm en Belinda Vos hebben een aantal jaren geleden eindelijk een man aan de haak geslagen: Sigurd van Lommel. Met z'n vijven brengen ze een hilarische, energieke en ontwapenende muzikale voorstelling; een afwisselende en kleurrijke mix uit hun eigen-zinnig repertoire van de afgelopen 15 jaar, met onderwerpen uit het leven, of gewoon uit de lucht gegrepen. Niets menselijks is hen vreemd. En misschien herken je jezelf, of anders minimaal je vrouw, je zoon of die verre nicht. Schoon aan de Haak neemt je mee, brengt je in vervoering, haalt je open en slaat je ootmoedig 3 x in de rondte en weer terug in een avond ongegeneerd genieten. Een lust voor oog en oor, hart en bloedvaten.

Schoon aan de haak

Zaterdag 5 oktober, 20.30u: NEIL YOUNG TRIBUTE
NYT
Bert Fonderie - drums, zang, Henri de Vries - zang, gitaar, piano, Danya Plugge - bas, zang, Gijsbert Diteweg - gitaar, lapsteel, viool

Ruim dertig jaar geleden draaiden we zijn platen helemaal grijs: Tonight’s the Night, Harvest, American Stars & Bars, Zuma, After the Goldrush, Decade. Zulke mooie muziek, die nooit gaat vervelen. Later ontstond de wens zijn muziek live te gaan uitvoeren. Nu spelen we meer dan 50 songs van Neil Young en het fascineert ons hoe hij ‘brand new tunes with familiar chords’ weet te blijven schrijven die altijd weer raken.

Met leadzanger Henri de Vries op slaggitaar, piano en mondharmonica, Gijsbert Diteweg op gitaar, lapsteel en viool, zangeres Danya Plugge op bas en Bert Fonderie die drumt en zingt kunnen we alle verschillende facetten van Neil ten gehore brengen: het ruige elektrische, de akoestische ‘country’ en de mooie kleine solosongs. Veel samenzang, gevarieerd solistisch werk door Gijsbert en, niet in de laatste plaats, de stemgelijkenis met die van Neil maken dat liefhebbers van zijn muziek altijd vol mooie herinneringen huiswaarts keren.
www.neilyoungtribute.nl

Zondag 6 oktober, inloop v.a. 10.00u: Koffie, Koek, Klassiek + KleinKunst: Orquesta típica Del Mosa
Entree inclusief taart en koffie/thee: € 16,= Aanvang concert 11.00u
Reserveren o.v.v. naam, aantal personen en mobiele nummer via info@defuut.nl of 070-3549074


Tango bij De Fuut!
Orquesta Tipica Del Mosa is een Haags tango orkest. We bestaan al sinds 1996 en spelen met 17 (amateur) muzikanten de gepassioneerde, soms rustige maar ook ruige Argentijnse Tango!!
Zondag 6 okt spelen we o.a. de “Cuatro Estaciones” van Astor Piazzolla.
Laat je verrassen en meevoeren op Argentijnse klanken en geniet van ons eigen jaargetijde op het Hollandse strand!!
Orkestleider en arrangeur: Gerard van Duinen.

Zondag 6 oktober, 17.00u: Jazz in De Fuut
Afsluitende SUPERJAM met iedereen die mee wil doen

Ellister van der Molen - trompet, Bob Wijnen - piano, Anton Drukker - contrabas, Rene de Hilster - drums

 


Als je maandelijks op de hoogte wilt worden gehouden van onze aktiviteiten, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.
Als je al aangemeld bent, maar je e-mail adres is gewijzigd, meld je dan af met het oude en opnieuw aan met het nieuwe adres.

home


Overzicht van alle faciliteiten en info op een rijtje. Kijk hier voor de mogelijkheden. >>

Het programma overzicht met alle evenementen van dit seizoen. >>

Laat je verrassen in de Fuut door onze regelmatig wisselende menukaart. >>

Wil je een feestje geven? Kijk hier voor meer info. >>

Lees de uitgebreide routebeschrijving. >>

 


Klik op het plaatje voor informatie
RJ Stips in het Uur van de Wolf

site ontwerp: www.mooi-rood.com realisatie: Moonbeam Media